Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Pawlowská je z tejto doby na nervy: Pripadá mi to tak, že civilizácia blbne

Halina Pawlowská Zobraziť galériu (5)
Halina Pawlowská (Zdroj: TASR-Štefan Puškáš)

PRAHA – Česká spisovateľka a scenáristka Halina Pawlowská je vždy sama sebou, pričom k tomu nepotrebuje žiadne špeciálne formy duševnej hygieny ani moderné relaxačné metódy.

„Všetko sa to teraz tak nazýva... Hovoria vám, učte sa dýchať a majte sa rada, hýčkajte sa, buďte sama sebou... Ako prosím vás môžem byť niekým iným? Ja predsa musím byť sama sebou! To je taká blbosť, ja to neznášam, je to pre blbých,“ uviedla v rozhovore.

„Ľudia predsa vždy vedeli dýchať a vedeli chodiť, nepotrebovali žiadny krokomer ani iné aplikácie, aby vedeli, koľko prejdú a či sa správne nadychujú. Mne to príde, že tá naša civilizácia už úplne blbne, o chvíľu budú z ľudí úplní dementi, proste otvoria ráno oči a budú úplne zúfalí, ako sa majú nadýchnuť a čo majú teraz robiť, či majú dať dole nohy alebo či majú meditovať... Medituj, maj sa rád, oni si z nás robia snáď volov...,“ podotkla pobavene známa rodáčka z Prahy.

Namiesto meditácii a hlbokého dýchania si zájde radšej s kamarátkou do kaviarne. „Tam si povieme, kto všetko je kretén a ona si dá potom tortu. Ja sa snažím si ju nedať, tak ju aspoň pozorujem,“ zasmiala sa Pawlowská.

Viac o téme: Halina Pawlowská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu