Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pohreb speváčky († 46) z The Cranberries: Otvorená rakva, gajdy a... Toto sú posledné slová!

Dolores O'Riordan Zobraziť galériu (9)
Dolores O'Riordan (Zdroj: SITA/AP)

ÍRSKO - Posledné zbohom! Náhla smrť speváčky Dolores O'Riordan († 46) z kapely The Cranerries, ktorá zomrela minulý pondelok, šokovala celý svet. V nedeľu sa s ňou rozlúčili davy jej fanúšikov, v utorok dopoludnia ju vyprevadili na večnosť jej nabližší. Prinášame vám detaily toho, ako to na pohrebe slávnej speváčky vyzeralo.

Dolores O'Riordan bola umelkyňou, ktorej hlas milovali mnohí fanúšikovia. Zrejme aj preto jej rodina pristúpila na to, aby sa s ňou mohli rozlúčiť. V nedeľu popoludní prišiel do kostola v Limericku pohrebný voz s rakvou, ktorú sprevádzali jej príbuzní. Každý z nich mal v ruke bielu ružu.  

Pred dverami kostola boli vystavené štyri kondolenčné knihy. Popri stenách fotky z jej kariéry, či záber zo stretnutia s pápežom Jánom Pavlom II. v pozadí potichu zneli skladby skupiny The Cranberries. Rakva, v ktorej ležalo telo Dolores, bola otvorená, okolo rúk mala prepletený ruženec. Mnohých priaznivcov známej speváčky neodradilo ani zlé počasie od toho, aby sa s ňou rozlúčili. 

Speváčkin pohreb sa konal v utorok, v jej rodnej obci Ballybricken. Obrad začal omšou, v úvode ktorej zaznela nahrávka skladby Ave Maria, ktorú Dolores v roku 1995 naspievala s Lucianom Pavarottim. V kostole bolo prítomných zhruba 200 ľudí - prevažne príbuzní zosnulej, priatelia, či členovia kapely The Cranberries. 

Na oltári bola umiestnená gitara a platinová platňa. Smútočnú omšu mal miestny kňaz a priateľ speváčkinej rodiny - Liam McNamara. Ten sa s ňou lúčil emotívnym príhovorom. Okrem iného, vyzdvihol speváčkinu láskavú osobnosť, mimoriadny talent, ktorý by sa dal vyvážiť zlatom, a poukázal na to, že svojimi piesňami pomohla mnohým ľuďom, čo trpeli depresiami.

„Teraz už spieva v nebeskom zbore. Chvály pre nás. Ak sa v nebi plače, tak sú to určite slzy radosti. Áno, slzy radosti po jej excelentnom vystúpení. Po tom jej najdôležitejšom koncerte, zvanom život,” uviedol Liam McNamara.  

Rakva so speváčkinym telom bola z kostola vyprevádzaná za zvuku gájd. Pohrebný voz bol celý vyzdobený kvetinami. Dolores O'Riordan je pochovaná vedľa svojho otca Terryho, ktorý v roku 2011 prehral boj s rakovinou.

FOTO z pohrebu speváčky Dolores O'Riordan nájdete v GALÉRII>>

Dolores O'Riordan bola talentovanou umelkyňou, za ktorou budú smútiť mnohí fanúšikovia.
Zobraziť galériu (9)
Dolores O'Riordan bola talentovanou umelkyňou, za ktorou budú smútiť mnohí fanúšikovia.  (Zdroj: TASR/AP Photo/Bruno Bebert, File)

VIDEO: Pripomeňte si Dolores O'Riordan v najlepších skladbách kapely The Cranberries.

Viac o téme: Dolores O'Riordan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu