Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Najprv ju mal obťažovať, potom jej zničil kariéru: Herečka prišla kvôli režisérovi o veľké filmové úlohy!

Mira Sorvino
Mira Sorvino (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americkú herečku Miru Sorvino zarmútilo, keď sa dozvedela, že mohla kvôli producentovi Harveymu Weinsteinovi prísť o významné filmové roly.

Vyjadrila sa tak po tom, ako režisér trilógie Pán prsteňov (2001 - 2003) Peter Jackson prezradil, že ona i Ashley Judd sa na základe rozhovoru s Weinsteinovou produkčnou spoločnosťou dostali na "čiernu listinu". Obe menované herečky pritom tvrdia, že ich známy producent sexuálne obťažoval. Weinstein obe obvinenia, z obťažovania i zákazu obsadzovať herečky, odmieta.

S produkciou Pána prsteňov pôvodne začínali s Weinsteinovým Miramaxom a neskôr sa dostal pod záštitu New Line Cinema.

Jackson v rozhovore pre Stuff.co.nz prezradil, že mal záujem obe herečky obsadiť do svojej trilógie, no v Miramaxe mu povedali, že sa s nimi zle pracuje a za každých okolností by sa im mal vyhnúť. "Bolo to asi v roku 1998, vtedy som nemal dôvod spochybňovať, čo mi povedali," vyjadril sa s tým, že momentálne má pocit, že mu o nich poskytli nepravdivé informácie, na základe ktorých ich vyradili z kastingového procesu.

Po zverejnení rozhovoru obe zmienené herečky reagovali prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twiter. "Potvrdenie toho, že Harvey Weinstein vykoľajil moju kariéru, čo som vždy predpokladala, no nemala som istotu. Ďakujem za úprimnosť, Peter Jackson," napísala Sorvino.

Judd si zároveň zaspomínala, že ju dokonca Jackson pozval, aby sa pozrela na prípravy pred nakrúcaním filmov. "Pýtali sa ma, ktorá z dvoch úloh sa mi viac páči, a potom už sa mi zrazu neozvali. Cením si, že pravda vyšla najavo," vyjadrila sa.

Weinstein prostredníctvom hovorcu obvinenie odmietol s tvrdením, že kasting pre Pána prsteňov robili New Line Cinema. Judd navyše podľa neho hrala vo dvoch iných jeho filmoch a Sorvino vždy zvažovali. Producentovo popretie inšpirovalo Jacksona k reakcii, ktorú zverejnil magazín Entertainment Weekly.

Producent podľa neho ohýba pravdu. "Počas 18 mesiacov, keď sme Pána prsteňov pripravovali v Miramaxe, sme absolvovali množstvo rozhovorov o kastingu s Harveym Weinsteinom, Bobom Weinsteinom a ďalšími. Filmy síce ešte pred skutočným začiatkom kastingu prešli z Miramaxu do rúk New Line, no keďže nás varovali pred Ashley a Mirou, a my sme boli dosť naivní na to, aby sme verili, že nám povedali pravdu, nespomenuli sme ich pri diskusii s New Line," vysvetlil.

Weinstein je hlavnou postavou rozsiahleho škandálu súvisiaceho so sexuálnym obťažovaním v Hollywoode, pričom Sorvino a Judd boli medzi prvými ženami, ktoré otvorene prehovorili o svojich skúsenostiach s ním.

Viac o téme: Mira SorvinoPeter Jackson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu