Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dustin Hoffman má na krku ďalšie problémy: Na jeho hlavu padajú ďalšie obvinenia

Dustin Hoffman Zobraziť galériu (6)
Dustin Hoffman (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss)

LOS ANGELES - Americký herec Dustin Hoffman čelí ďalším obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Tie vo štvrtok publikoval magazín Variety, s ktorým sa o svojej nepríjemnej skúsenosti s 80-ročným hercom rozprávala napríklad dramatička Cori Thomas. Incident, ktorý sa stal v 80. rokoch, Thomas neskôr potvrdila aj tlačovej agentúre Associated Press.

Thomas mala v čase incidentu 16 rokov a bola spolužiačkou Hoffmanovej dcéry. Po jednej ich spoločnej večeri ju herec pozval do svojej hotelovej izby, kde mala počkať na svoju matku. Po tom, ako z miestnosti odišla jeho dcéra, sa rodák z Los Angeles išiel osprchovať a následne sa pred Thomas prechádzal opásaný uterákom, ktorý nechal spadnúť. Dramatička uviedla, že sa herec nakoniec obliekol do županu, ale požiadal ju o masáž nôh a opakovane sa jej pýtal, či ho chce znova vidieť nahého.

"O tom, čo sa stalo, som roky nemlčala. Priatelia a rodina o tom vedeli, len som s tým nešla do novín. A ľutujem to. Uvedomila som si, že dôvod, prečo sa to stalo aj ďalším, je moje mlčanie a cítim sa preto vinná, ale dokonca ani ja som nespracovala, ako veľmi ma to zahanbilo a zranilo," vysvetlila pre AP Thomas.

O obťažovaní zo strany Hoffmana sa pre Variety vyjadrila aj istá Melissa Kester. Tá tvrdí, že ju herec obchytkával, keď boli spolu v nahrávacom štúdiu. Herec vtedy nahrával hudbu pre film Clarke & Rogers (1987). AP sa prostredníctvom e-mailu obrátila v súvislosti s obvineniami na hercovho právnika aj publicistu, ani jeden zatiaľ neodpovedal.

Hoffmana v novembri obvinila zo sexuálneho obťažovania aj publicistka Anna Graham Hunter, ktorá tvrdí, že sa ju Dustin Hoffman pokúšal "obchytkávať" v polovici osemdesiatych rokov počas nakrúcania televízneho filmu Death of a Salesman (1985). Na snímke vtedy pracovala ako asistentka. Herec vtedy vydal stanovisko, v ktorom sa Hunter ospravedlnil. "Ospravedlňujem sa za čokoľvek, čo som spravil a čo ju mohlo dostať do nepríjemnej situácie. Je mi to ľúto. Neodráža to, aký som," napísal.

Dustin Hoffman je držiteľom dvoch Oscarov, a to z roku 1980 za film Kramerová verzus Kramer a z roku 1989 za Rain Mana. Okrem toho si zahral v snímkach ako Absolvent (1967), Polnočný kovboj (1969), John a Mary (1969), Malý veľký muž (1970), Motýľ (1973), Lenny (1974), Maratónec (1976), Všetci prezidentovi muži (1976), Tootsie (1982), Rodinný podnik (1989), Hook (1991),Smrtiaca epidémia (1995), Spáči (1996), Vrtieť psom (1997), Polnočná míľa (2002), Hľadanie Krajiny - Nekrajiny (2004), Jeho foter, to je lotor! (2004), Parfum: Príbeh vraha (2006), Horšie to už nebude (2006), Ríša hračiek (2007), Fotri sú lotri (2010), Chef (2014), Pád legendy (2015) či The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017).

Viac o téme: Dustin Hoffman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu