Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ocenený americký herec: Bude dvojnásobným otcom!

Lin-Manuel Miranda Zobraziť galériu (3)
Lin-Manuel Miranda (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Americký skladateľ, textár a herec Lin-Manuel Miranda a jeho manželka Vanessa Nadal čakajú druhé spoločné dieťa. Manželia sa zúčastnili na udeľovaní London Evening Standard Theatre Awards, kde Nadal ukázala tehotenské brucho. Dvojica sa zosobášila v roku 2010, pričom o štyri roky neskôr sa im narodil syn Sebastian.

Lin-Manuel Miranda sa preslávil ako autor úspešných broadwayských muzikálov In The Heights a Hamilton. Obe hry, v ktorých sa aj predstavil, si vyslúžili množstvo nominácií a cien. In The Heights získal napríklad Grammy pre najlepší muzikál a celkovo štyri ceny Tony vrátane jednej pre Mirandu, ktorú si odniesol za najlepšiu pôvodnú hudbu. Hamilton zas triumfoval na minuloročnom odovzdávaní Tony, keď premenil šestnásť nominácií na jedenásť trofejí.

Miranda získal vďaka hre okrem dvoch Tony za najlepšiu pôvodnú hudbu a najlepšie libreto dokonca aj Pulitzerovu cenu. Ako televízny herec sa ukázal v seriáloch ako napríklad Sopranovci (1999 - 2007), Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) alebo Moderná rodina (2009). Podieľal sa aj na soundtracku animáku Vaiana (2016).

Viac o téme: Lin-Manuel MirandaVanessa Nadal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu