Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Čierny deň pre hudobný svet: Zomrel Malcolm Young, zakladateľ legendárnej skupiny AC/DC

Malcolm Young Zobraziť galériu (4)
Malcolm Young (Zdroj: SITA, Facebook)

WASHINGTON - Vo veku 64 rokov dnes zomrel spoluzakladateľ austrálskej hardrockovej skupiny AC/DC Malcolm Young. Oznámila to jeho rodina. Vo vyhlásení okrem iného pripomenula, že legendárny gitarista trpel v niekoľkých posledných rokoch demenciou.

Young založil AC/DC spolu so svojím bratom Angusom v roku 1973, v roku 2014 sa zo zdravotných dôvodov stiahol do ústrania. Hudobníkova rodina oznámila, že Young zomrel doma v pokoji a obklopený rodinou. Malcolm trpel demenciou, kvôli ktorej musel v roku 2014 po 41 rokoch opustiť túto formáciu. Zlý zdravotný stav hudobníka si vyžiadal jeho umiestnenie v špeciálnom zariadení.

AC/DC
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

"Vďaka svojej ohromnej oddanosti a nasadeniu bol hybnou silou kapely," uviedla skupina AC/DC na svojom facebooku. Gitarista, autor piesní a vizionár bol podľa nej "perfekcionista a jedinečný muž". Prvé oficiálne správy o Malcolmovej vážnej, vtedy nespresnenej chorobe, prišli v apríli 2014, keď sa potvrdilo, že gitarista sa nezúčastní nahrávania nového, v poradí 17. štúdiového albumu skupiny, ktorý vyšiel koncom novembra pod názvom Rock or Bust.

Malcolm Young založil skupinu spolu so svojím mladším bratom Angusom v roku 1973 v Sydney. Kapela sa s vyše 200 miliónmi predaných platní stala jednou z najúspešnejších v hudobnej histórii. V októbri vo veku 70 rokov zomrel starší brat a mentor súrodencov a spoluzakladateľov AC/DC Angusa a Malcolma Youngovcov.

 

Viac o téme: HudbaSmrťSkupinaAC/DCMalcolm Young
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu