Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V opitosti obťažoval 14-ročného: Kevin Spacey vyhlásil, že je gej!

Kevin Spacey Zobraziť galériu (5)
Kevin Spacey (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec Kevin Spacey vyhlásil, že je gej. Päťdesiatosemročný filmár tak urobil prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde reagoval na obvinenie herca Anthonyho Rappa, ktorý uviedol, že ho ako 14-ročného starší herec sexuálne obťažoval.

"Rešpektujem a obdivujem Anthonyho Rappa ako herca. Je hrozné počuť takýto príbeh. Môžem čestne vyhlásiť, že si na ten incident nespomínam, stalo sa to pred viac ako 30 rokmi. Ale ak som sa správal tak, ako to opísal, dlhujem mu úprimné ospravedlnenie za naozaj nevhodné správanie pod vplyvom alkoholu. Je mi tiež ľúto pocitov, ktoré musel po celé tie roky v sebe nosiť. Tento príbeh ma tiež povzbudil, aby som prehovoril o ďalších veciach týkajúcich sa môjho života. Tí, ktorí ma dôverne poznajú, vedia, že som mal vzťahy s mužmi aj so ženami. Miloval som a mal som milostné vzťahy s mužmi a teraz som si vybral, že budem žiť ako gej. Chcem sa s tým vyrovnať čestne a úprimne," napísal Spacey.

Štyridsaťšesťročný Rapp, ktorý sa predstavil napríklad vo filmoch Road Trip (2000), Čistá duša (2001) alebo Bohémovia (2005), v rozhovore pre BuzzFeed uviedol, že ho Spacey v roku 1986 pozval na párty na Manhattane. Ako jediný tínedžer v byte, strávil väčšinu času v spálni pozeraním televízie, pričom nevedel, že sa akcia skončila a zostal s broadwayským kolegom sám. "Vzal ma do rúk tak, ako keď chce ženích preniesť cez prah nevestu. No ja som sa začal hneď krútiť a hovoril som si, 'Čo sa to tu deje?'. Potom si na mňa ľahol. "Snažil sa ma zviesť. Uvedomoval som si, že chce mať so mnou sex," povedal Rapp, ktorý je takisto gej. Rodák z Chicaga rozprával o svojej skúsenosti už v roku 2001 v magazíne The Advocate, no vtedy meno staršieho herca neprezradil. Teraz sa tak rozhodol po tom, ako vypukol škandál týkajúci sa sexuálneho obťažovania zo strany producenta Harveyho Weinsteina.

Kevin Spacey má na konte dve ceny americkej Akadémie filmových umení a vied. V kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe ho ocenili za kriminálny triler Zvyčajní podozriví (1995) a v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za drámu Americká krása (1999). Známy je aj z filmov Smrtiaca epidémia (1995), Sedem (1995), L. A. - Utajené skutočnosti (1997), Vyjednávač (1998), Svet podľa Prota (2001), Pobrežné správy (2001), Život Davida Galea (2003), Superman sa vracia (2006), Muži, čo čumia na kozy (2009), Šéfovia na zabitie (2011) alebo Šéfovia na zabitie 2 (2014). Od roku 2013 účinkuje v seriáli Dom z kariet, vďaka ktorému získal v roku 2015 svoj prvý Zlatý glóbus a v rokoch 2015 a 2016 tiež dve Screen Actors Guild Awards. Pôsobil ako umelecký riaditeľ londýnskeho divadla The Old Vic. Za prínos britskému divadlu mu predvlani udelili špeciálnu divadelnú cenu Laurencea Oliviera.

Viac o téme: Kevin SpaceyAnthony Rapp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu