Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sexuálny škandál Hollywoodu naberá obrátky: Obvinenie od ďalších 200 žien!

James Toback Zobraziť galériu (5)
James Toback (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americký scenárista a režisér James Toback čelí obvineniam zo sexuálneho zneužitia od ďalších 200 žien. Tie sa so svojimi sťažnosťami prihlásili denníku Los Angeles Times, ktorý v nedeľu zverejnil text, v ktorom filmára obvinilo 38 žien vrátane niekoľkých herečiek a iných osobností šoubiznisu. Nové obvinenia voči 72-ročnému rodákovi z New Yorku zatiaľ nie sú overené, týkajú sa však rôznych foriem sexuálneho obťažovania.

Losangeleská polícia v súvislosti s Tobackovými praktikami prijala početné telefonáty. Ako pre menovaný denník uviedla detektívka Danetta Menifee, hovorom sa už venujú pracovníci zo špeciálneho oddelenia, ktorí rozhodnú či na základe nich spustia vyšetrovanie.

Ako informuje spravodajský portál BBC, v súvislosti s obvineniami od Tobacka odišiel jeho dlhoročný agent Jeff Berg. Informáciu potvrdil hovorca Bergovej firmy Northside Services.

Toback, ktorý má na konte nomináciu na Oscara za scenár snímky Bugsy (1991), už v nedeľu v krátkej reakcii pre Los Angeles Times všetky obvinenia odmietol. Vyhlásil, že ženy, ktorých mená mu denník ukázal, vôbec nepozná, a ak aj niektoré áno, videl sa s nimi nie viac ako päť minút. "Nepamätám sa na ne," tvrdí Toback a dodáva, že už 22 rokov je preňho údajne "biologicky nemožné" venovať sa aktivitám, ktoré tieto ženy popisujú.

Viac o téme: James Toback
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu