Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pocta pre Rihannu: Aha, čo po nej pomenujú!

Rihanna Zobraziť galériu (5)
Rihanna (Zdroj: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision)

BRIDGETOWN - V Barbadose pomenujú ulicu po tamojšej slávnej rodáčke, speváčke a herečke Rihanne. Rihanna Drive, v súčasnosti ešte Westbury New Road, sa nachádza vo farnosti St. Michael, kde 29-ročná interpretka vyrastala, informoval miestny spravodajský portál Nation News.

"Vláda Barbadosu počas dňa nezávislosti, 30. novembra 2017, oficiálne zmení meno Westbury New Road nachádzajúcej sa v St. Michael na Rihanna Drive, čím si uctí barbadoskú superstar Robyn Rihannu Fenty, ktorá vyrastala na Westbury New Road," oznámilo ministerstvo cestovného ruchu prostredníctvom stanoviska. Rihanna sa na ceremónii, počas ktorej predstavia nové meno ulice, osobne zúčastní. Na slávnosti bude prítomný aj barbadoský premiér Freundel Stuart.

Robyn Rihanna Fenty sa ako 16-ročná presťahovala z Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími siedmimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012) a tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj s nahrávkou Anti (2016). Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, dvanástich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad vo filmoch Bojová loď (2012), To je koniec! (2013), Annie (2014) a Valerian a mesto tisícich planét (2017).

Viac o téme: Rihanna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu