Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Legendárna česká herečka skončila v nemocnici: Na nič nereaguje, problémy s dýchaním!

Květa Fialová Zobraziť galériu (5)
Květa Fialová (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PRAHA - Českú herečku Květu Fialovú previezli z centra na liečbu Alzheimerovej choroby do jednej z pražských nemocníc. Podľa českého denníka Blesk leží na jednotke intenzívnej starostlivosti kardiologickej kliniky. Navštívila ju tam dcéra Zuzana Hášová.

"Je to pre mňa veľmi smutné, prepáčte. Nerada by som hovorila o matkinom zdravotnom stave. Je to pre mňa náročná situácia, nehnevajte sa. Nebudem dávať žiadne informácie," povedala.

Zdroj blízky rodine však uviedol, že stav 88-ročnej herečky sa zhoršil. "Poškodenie mozgu Alzheimerovou chorobou sa veľmi zhoršilo. Pani Fialová je na infúziách, mozog už nedokáže dať príkaz na prijímanie potravy ani na verbálnu komunikáciu. Je možné, že počuje, ale neodpovedá, na nič nereaguje," prezradil nemenovaný zdroj. Podľa Blesku pacientka už nedokáže ani sama dýchať.

Květa Fialová sa narodila 1. septembra 1929 v slovenskej obci Veľké Dravce a vyštudovala Janáčkovu akadémiu múzických umení (JAMU) v Brne. Po škole vystriedala niekoľko divadiel, bola tiež členkou divadla v Martine a v roku 1958 ju angažoval Jan Werich do pražského Divadla ABC. Popularitu jej priniesla postava Tornádo Lou vo filme Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964). Účinkovala tiež v televízii a mnohých ďalších filmoch ako napríklad Fantom Morrisvillu (1966), Partie krásného dragouna (1970), Babička (1971), Adéla ještě nevečeřela (1977), Příliš hlučná samota (1994), Všichni moji blízcí (1999) alebo Účastníci zájazdu (2006).

Viac o téme: Květa Fialová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu