Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Známi rockeri pomáhajú proti samovraždám: Stovky svojich cenností dajú na dobrú vec

Brian Molko zo skupiny Placebo Zobraziť galériu (3)
Brian Molko zo skupiny Placebo (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Anglická rocková kapela Placebo ponúkne v online dražbe viac ako 300 spomienkových predmetov. Charitatívna aukcia bude 29. septembra. Fanúšikovia a fanúšičky si budú môcť kúpiť pulóver Briana Molka z videoklipu k piesni Pure Morning, CD singel so skladbou Without You I’m Nothing s podpisom hosťujúceho Davida Bowieho, plášť, ktorý mal na sebe basgitarista Stefan Olsdal počas vystúpenia na BRIT Awards v roku 1999 či Molkovu rozbitú gitaru.

Výťažok pôjde na konto charitatívnej organizácie CALM, ktorá sa venuje prevencii samovrážd u mužov vo Veľkej Británii a tiež organizácii Mercy Centre starajúcej sa o chudobné deti.

Kapela Placebo vydala v júni 1996 prvý, eponymný album. Odvtedy ponúkla ďalších šesť štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná Loud Like Love vyšla v roku 2013. Na celom svete predali približne jedenásť miliónov kópií nahrávok. Medzi ich hity patria skladby ako Every You Every Me, Slave to the Wage, Special K, The Bitter End, This Picture, Song to Say Goodbye alebo For What It's Worth. V kapele v súčasnosti pôsobia spomínaní Brian Molko a Stefan Olsdal. Na koncertoch s nimi vystupujú Bill Lloyd, Angela Chan, Nick Gavrilovic a Matt Lunn.

Viac o téme: Placebo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu