Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Plány legendárnej speváčky na dôchodok: Otvorí si nočný klub!

Aretha Franklin Zobraziť galériu (5)
Aretha Franklin (Zdroj: SITA)

DETROIT - Americká soulová speváčka Aretha Franklin si chce užívať dôchodok v Detroite, kde vyrastala. Sedemdesiatpäťročná interpretka to prezradila v rozhovore pre denník Detroit Free Press. Speváčka sa plánuje odsťahovať z Bloomfield Hills v Michigane, kde žila dlhé roky.

Franklin tiež plánuje v Detroite otvoriť nočný klub s názvom Aretha's, v ktorom by si z času na čas zaspievala, no volala by vystupovať najmä interpretov, ktorí sú v meste obľúbení. "Kráľovná soulu" nedávno vyhlásila, že od budúceho roka plánuje skončiť s koncertovaním. V súčasnosti pracuje na novom albume.

Aretha Louise Franklin je jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Získala 18 cien Grammy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka 100 najlepších speváčok všetkých čias a v roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Na konte má viac ako tri desiatky albumov. Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako I Never Loved A Man (The Way I Love You), Respect, Baby I Love You, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, (Sweet Sweet Baby) Since You've Been Gone, Think, The House That Jack Built, Spanish Harlem, Day Dreaming, Until You Come Back To Me (That's What I'm Gonna Do), Freeway Of Love, Who's Zoomin' Who či I Knew You Were Waiting (For Me), ktorú s ňou naspieval zosnulý spevák George Michael.

Viac o téme: Aretha Franklin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu