Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jmenuji se Igor Hnízdo! Takto dnes vyzerá učiteľ z filmu Obecná škola

Jan Tříska ako Igor Hnízdo. Zobraziť galériu (8)
Jan Tříska ako Igor Hnízdo. (Zdroj: Lucernafilm - Alfa)

PRAHA - Film s názvom Obecná škola rozhodne patrí k tomu najlepšiemu, čo v českej kinematografii vzniklo. Ústrednú postavu v počine stvárnil herec Jan Tříska, z ktorého je dnes čiperný osemdesiatnik. Talentovaný umelec je pred kamerami stále aktívny a nevyhýba sa ani spoločenským podujatiam.

V týchto dňoch to má do kín namierené český film s názvom Po strništi bos, na ktorom sa autorsky podieľali Jan a Zdeněk Svěrakovci. Jednu z úloh v ňom stvárnil aj obľúbený herec Jan Tříska. Ten s nimi v minulosti spolupracoval aj na obľúbenom počine Obecná škola.

V stredu večer sa konala slávnostná premiéra, ktorej sa zúčastnil aj spomínaný umelec. Filmový učiteľ Igor Hnízdo rozdával úsmevy na všetky strany a bolo viditeľné, že sa na červenom koberci a v spoločnosti priateľov cíti dobre. 

Hoci talentovaný umelec oslávi v novembri 81. narodeniny, stále je v skvelej kondícii. Svoj podiel na tom určite má fakt, že je stále aktívny pred kamerami aj na divadelných doskách. Pravidelne pendluje medzi rodnou Českou republikou a Amerikou a nedá dopustiť na beh. Podľa vlastných slov beháva 365 dní v roku. 

„Keby som vynechal čo i len jeden deň, šialene by som si to vyčítal. Nie preto, že som taký bežec, ale mám takú povahu. O behu nemožno filozofovať. Predstavuje pre mňa disciplínu. Potrebujem ten režim. Pri povolaní, kde máte toľko nepravidelnosti, ako je herectvo, je dôležité, aby existovalo niečo, čo sa nemení,” prezradil v nedávnom rozhovore pre idnes.cz Jan Tříska.  

Jan Tříska rozdával na premiére filmu Po strništi bos úsmevy na všetky strany.
Zobraziť galériu (8)
Jan Tříska rozdával na premiére filmu Po strništi bos úsmevy na všetky strany.  (Zdroj: profimedia.sk)

Jan Tříska stvárňuje vo filme Po strništi bos starčeka - čudáka.
Zobraziť galériu (8)
Jan Tříska stvárňuje vo filme Po strništi bos starčeka - čudáka.  (Zdroj: Bioscop)

Viac o téme: Obecná školaJan Tříska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu