Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známy rapper opäť lieta v problémoch: Za porušenie podmienky prichádza tvrdý trest

DMX Zobraziť galériu (4)
DMX (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký rapper a herec DMX dostal za porušenie podmienky v prípade daňových podvodov domáce väzenie. V piatok tak rozhodol federálny sudca Jed Rakoff, ktorý 46-ročnému interpretovi nariadil aj nosenie elektronického náramku.

Podľa sudcu boli viaceré drogové testy u rodáka z Mount Vernonu v štáte New York za uplynulý mesiac od jeho zatknutia pozitívne a poukázali napríklad na užívanie kokaínu. Okrem toho DMX údajne cestoval viac ako dvakrát bez povolenia úradov a má početné záznamy o zatknutí. Interpret si svoj trest musí odpykať vo svojom dome na predmestí New Yorku.

Umelec, vlastným menom Earl Simmons, podľa prokuratúry dlží na daniach 1,7 milióna dolárov (v prepočte asi 1,44 milióna eur) a niekoľko rokov pred daňovým úradom cielene utajoval príjmy tým, že si zakladal účty pod inými menami a platil hotovosťou. DMX tvrdí, že je nevinný.

DMX sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1991. Svoj debutový album It's Dark And Hell Is Hot však vydal až v roku 1998, pričom v tom istom roku uviedol na trh aj ďalšiu štúdiovku Flesh Of My Flesh, Blood Of My Blood. Nasledovali nahrávky ...And Then There Was X (1999), The Great Depression (2001), Grand Champ (2003), Year Of The Dog... Again (2006) a Undisputed (2012). Ako herec sa predstavil napríklad v snímkach Belly (1998), Romeo musí zomrieť (2000), Smrteľný zásah / Lovec policajtov (2001), Kolíska do hrobu (2003), Neumieraj sám (2004) alebo Last Hour (2008). V ostatných rokoch je však známy predovšetkým pre početné problémy so zákonom, pre ktoré už niekoľkokrát skončil vo väzení.

Viac o téme: DMX
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu