Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fanúšikovia The Rolling Stones môžu byť pokojní: Ronniemu Woodovi úspešne odstránili pľúcnu léziu!

Ronnie Wood Zobraziť galériu (5)
Ronnie Wood (Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan, Jonathan Short/Invision)

LONDÝN - Gitaristovi anglickej rockovej kapely The Rolling Stones Ronniemu Woodovi úspešne odstránili pľúcnu léziu. Informáciu potvrdil jeho hovorca s tým, že lekári očakávajú úplné zotavenie 69-ročného hudobníka.

Wood tiež vo vyhlásení uviedol, že je vďačný doktorom, ktorí objavili léziu v ranom štádiu. Keďže nie je potrebná ďalšia liečba, hudobníkovo zotavovanie neovplyvní európske turné, ktoré kapela odštartuje v septembri.

Ronald David "Ronnie" Wood pôsobil v začiatkoch kariéry ako basgitarista formácie Jeff Beck Group a neskôr ako gitarista kapely Faces, v ktorej účinkoval so spevákom Rodom Stewartom. V roku 1975 sa pripojil k The Rolling Stones, s ktorými nahral albumy ako napríklad Black And Blue (1976), Some Girls (1978), Emotional Rescue (1980) či A Bigger Bang (2005).

Na konte má aj sólové nahrávky, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom I Feel Like Playing vydal v roku 2010. Do Rock'n'rollovej siene slávy ho uviedli dva razy - v roku 1989 ako člena The Rolling Stones a v roku 2012 spolu s kolegami z Faces.

Viac o téme: The Rolling StonesRonnie Wood
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu