Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Výzva fanúšikov po teroristickom útoku: Bieber zruš koncerty!

Justin Bieber Zobraziť galériu (5)
Justin Bieber (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Fanúšikovia kanadského speváka Justina Biebera v utorok žiadali, aby zrušil blížiace sa koncerty jeho britského turné, ktorého súčasťou je aj plánovaný júlový koncert pod holým nebom v londýnskom Hyde Parku.

Fanúšikovia 23-ročného speváka zaplavili sociálne siete výzvami, že by nemal vystúpiť kvôli bezpečnosti. "Zrušte Justinov koncert v Spojenom kráľovstve, prosím! Chceme, aby bol v bezpečí," napísal neznámy fanúšik na účte Bieberovho manažéra Scootera Brauna na službe Instagram.

Braun je aj manažérom speváčky Ariany Grande, ktorej fanúšikovskú základňu tvorí mnoho tínedžeriek a malých dievčat. Aj ony boli v pondelok večer 22. mája na jej koncerte v anglickom meste Manchester, kde samovražedný bombový útočník zabil 22 ľudí a ďalších 59 zranil. Speváčka v utorok odletela domov, aby trávila čas s rodinou, pričom nie je jasné, či sa uskutoční zvyšná časť jej svetového turné, vrátane vystúpení v Londýne a Európe.

Podľa agentúry Reuters môže mať pondelkový samovražedný bombový útok po koncerte speváčky Ariany Grande v Manchestri nepriaznivý vplyv na hudobníkov so základňou mladých fanúšikov. Koncertné šnúry sú pre hudobníkov v posledných rokoch jedným z najlepších zdrojov príjmov. Podľa týždenníka Pollstar venujúceho sa hudobnému priemyslu, vynieslo desať najúspešnejších svetových turné v roku 2016 celkovo 1,67 miliardy dolárov, pričom len samotný Bruce Sprinsteen zarobil 268,3 milióna dolárov. Popové hviezdy ako Taylor Swift, Justin Bieber, One Direction či Ariana Grande tiež patria medzi najlepšie zarábajúcich muzikantov. Grande mala z turné od apríla 2016 do apríla 2017 hrubý príjem viac než 25 miliónov dolárov, pričom Bieber zarobil v roku 2016 v hrubom 163 miliónov dolárov.

Viac o téme: Justin Bieber
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu