Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Príčina smrti slávneho dídžeja (†47) známa!

Robert Miles
Robert Miles (Zdroj: FBSalim Lamrani - Facebook.com/robertmilespage)

RÍM - Taliansky dídžej a producent Robert Miles zomrel v dôsledku rakoviny. Príčinu úmrtia potvrdili zástupcovia rádia OpenLab, ktoré interpret založil. Miles bojoval deväť mesiacov s rakovinou vo štvrtom štádiu. Naposledy vydýchol 9. mája na Ibize vo veku 47 rokov.

"Bol silný, odhodlaný, neskutočne statočný a robil všetko pre to, aby túto strašnú chorobu porazil. Robert bol viac ako len umelec, bol tiež priekopníkom, tvorcom, inšpiráciou, synom, otcom a naším priateľom," uviedli zástupcovia OpenLab prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Robert Miles, vlastným menom Roberto Concina, sa narodil 3. novembra 1969 vo Švajčiarsku. Známym sa stal hneď vďaka debutovému singlu Children, ktorý sa v UK Charte dostal na druhé miesto. Úspech zaznamenal aj so skladbami Fable, One and One (featuring Maria Nayler) alebo Freedom (featuring Kathy Sledge). Vydal päť albumov - Dreamland (1996), 23am (1997), Organik (2001), Miles_Gurtu (2004) a Th1rt3en (2011). Ako jedinému Talianovi sa mu podarilo získať BRIT Award, ktorú dostal v roku 1997 v kategórii Najlepší medzinárodný nováčik.

Viac o téme: DídžejRobert Miles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu