Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Princ Harry prelomil mlčanie: Pravdivé slová o smrti Diany!

Princ Harry prelomil mlčanie o svojom psychickom zdraví. Zobraziť galériu (8)
Princ Harry prelomil mlčanie o svojom psychickom zdraví. (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Britský princ Harry porušil tradíciu kráľovskej rodiny nehovoriť na verejnosti o duševných zdravotných problémoch. V rozhovore zverejnenom dnes novinami The Daily Telegraph priznal, že mal po smrti svojej matky princeznej Diany vážne emocionálne problémy.

Harry, ktorý má 32 rokov, uviedol, že po tom, čo jeho matka v roku 1997 zahynula pri dopravnej nehode, sa viackrát duševne takmer zrútil. Opísal pritom bolestné obdobie, kedy si odmietal pripustiť pocit veľkej straty, ktorou trpel. Úľava prišla až potom, čo vyhľadal odbornú pomoc.

Princ William a Princ Harry dva roky po matkinej smrti.
Zobraziť galériu (8)
Princ William a Princ Harry dva roky po matkinej smrti.  (Zdroj: TASR/AP)

Princ vykreslil, že na dlho "uzavrel všetky svoje emócie". "Bol som v mnohých prípadoch blízko úplnému zrúteniu," priznal.

"Mojím spôsobom, ako sa s tým vyrovnať, bolo strkanie hlavy do piesku. Odmietal som na matku čo i  len pomyslieť, pretože ako by mi to pomohlo?" opísal svoje roky teenagera a neskôr dvadsiatnika. Išlo o obdobie, kedy prešiel úspešnou kariérou v armáde, ale kedy tiež médiá palcovými titulkami informovali o jeho nerozvážnych činoch.

Diana zahynula pred dvadsiatimi rokmi v posledný augustový deň, krátko pred Harryho trinástymi narodeninami. Jeho starší brat William, ktorý je druhým následníkom trónu po otcovi princovi Charlesovi, mal vtedy 15 rokov.

Viac o téme: Princ HarryPrincezná Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu