Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Držbu nelegálnej zbrane si spevák odpyká na ulici: Rappovať môže pri zbere odpadkov

Soulja Boy Zobraziť galériu (4)
Soulja Boy (Zdroj: Instagram/souljaboy)

LOS ANGELES - Americký rapper Soulja Boy nepôjde do väzenia pre držbu strelnej zbrane, za ktorú ho zatkli vlani v decembri. Dvadsaťšesťročný interpret pred prokurátorom vinu nepriznal, ale s prokurátorom sa dohodol na 240 dňoch verejnoprospešných prác.

Okrem toho bude päť rokov v podmienke pričom nesmie nikomu hroziť strelnou zbraňou alebo nejakú vlastniť, a to vrátane replík a hračiek. Rodák z Chicaga počas tohto obdobia bude môcť pracovne vycestovať z krajiny, ale svoje cesty bude musieť vopred nahlásiť úradmi poverenej osobe. 

Interpreta zatkli vlani v decembri, keď v jeho dome polícia našla dve strelné zbrane. Jednu z nich pritom ukradli z policajného auta v Huntington Beach. Rappera obvinili z porušenia podmienky, no po zaplatení kaucie ho prepustili na slobodu a neskôr obvinenia z porušenia podmienky stiahli.

Rapper dostal dvojročnú podmienku v rámci dohody o vine a treste po tom, ako ho v januári 2014 zatkli za ilegálnu držbu zbrane. Počas trvania podmienky nesmel vlastniť žiadnu zbraň. V januári ho v tomto prípade obvinili z držby strelnej zbrane a z vlastníctva ukradnutého majetku a držby strelnej zbrane v podmienke, za čo mu hrozilo štvorročné väzenie. 

Soulja Boy, vlastným menom DeAndre Cortez Way, debutoval v roku 2007 digitálnou nahrávkou Unsigned And Still Major: Da Album Before Da Album, na ktorú v tom istom roku nadviazal štúdiovkou Souljaboytellem.com. Nasledovali albumy iSouljaBoyTellem (2008), The DeAndre Way (2010) a Loyalty (2015). Okrem hudby je však známy aj konfliktami s inými rappermi a problémami so zákonom. 

Viac o téme: Soulja Boy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu