Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známy anglický fešák má strach: Kvôli sláve sa cíti byť zraniteľný

Tom Hiddleston Zobraziť galériu (6)
Tom Hiddleston (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglický herec Tom Hiddleston priznal, že sa pre slávu cíti zraniteľný. „Každý, kto je na očiach verejnosti, je zraniteľný. Ľudia o vás povedia dobré aj zlé veci a mnohé z nich nie sú pravdivé. Takže sa len musíte držať reality. Snažím sa o to s pomocou rodiny a priateľov," povedal 36-ročný herec pre noviny Evening Standard.

Ako dodal, snaží sa stáť nohami pevne na zemi a rešpektuje, že médiá majú záujem o jeho súkromie. O tom sa rodák z Westminsteru v Londýne presvedčil najmä počas vzťahu s americkou speváčkou Taylor Swift, keď ho neustále prenasledoval bulvár. „Nikdy to nie je tak, ako to vyzerá zvonka," poznamenal s tým, že momentálne sa chce sústrediť výlučne na kariéru.  „Jediná vec, ktorou sa teraz zaoberám, je práca, ktorej som sa zaviazal. Nakoniec, to je jediná vec, ktorá má význam. A som poctený, ak to pre ľudí niečo znamená," uzavrel. 

Thomas William Hiddleston je absolventom prestížnej Kráľovskej akadémie dramatických umení. Do povedomia verejnosti sa dostal v roku 2011 stvárnením spisovateľa Francisa Scotta Fitzgeralda v romantickej komédii Polnoc v Paríži Woodyho Allena, Lokiho v komiksovke Thor a objavil sa aj v historickej dráme Vojnový kôň Stevena Spielberga. Úlohu Lokiho si zopakoval v roku 2012 v snímke Avengers: Pomstitelia a o rok neskôr i v pokračovaní Thora s podtitulom Temný svet.

Ako princ Hal a neskôr kráľ Henrich V. sa predstavil v miniseriáli The Hollow Crown (2012). Objavil sa aj v snímkach Prežijú len milenci (2013), Purpurový vrch (2015), High-Rise (2015) a Kong: Ostrov lebiek (2017). Na divadelných doskách zažiaril v titulnej postave Shakespearovho Coriolana. V roku 2017 získal Zlatý glóbus za hlavnú rolu v dramatickom miniseriáli Nočný recepčný (2016) z dielne BBC. 

Viac o téme: Tom Hiddleston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu