Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Americký spevák čelí ďalšej žalobe: Po vyhrážkach smrťou urobil toto!

Josh Homme Zobraziť galériu (5)
Josh Homme (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Amerického hudobníka a speváka Josha Hommeho zažaloval istý zberateľ autogramov, ktorý tvrdí, že ho 43-ročný rodák z kalifornského Joshua Tree napadol. K incidentu došlo vlani v novembri v Detroite, keď Jason Leckrone požiadal Hommeho po koncerte o autogram.

Hudobník mu však namiesto toho začal vulgárne nadávať a obvinil ho, že jeho autogram chce iba preto, aby ho následne mohol vydražiť na internete. Leckrone okrem Hommeho podal žalobu tiež na portál TMZ.com, ktorý o incidente informoval, pričom zverejnil aj videozáznam z potýčky. Zberateľ autogramov žiada odškodné minimálne 25-tisíc dolárov (v prepočte približne 23-tisíc eur).

Joshua Michael Homme už ako dvanásťročný začal hrávať v kapele Autocracy, pričom o dva roky neskôr, v roku 1987 založil formáciu Katzenjammer, ktorá sa neskôr premenovala na Kyuss. Skupina fungovala do roku 1996, pričom vydala štyri albumy. Homme v tom istom roku založil nový projekt Gamma Ray, ktorý o rok neskôr premenoval na Queens of the Stone Age, pričom je jeho jediným stálym členom a má s ním na konte šesť štúdioviek.

V roku 1997 zas sformoval kolektív The Desert Sessions, s ktorým nahral desať EP nahrávok. Tie vyšli aj vo forme piatich kompilácií. O rok neskôr spoločne s Jessem Hughesom založil kapelu Eagles of Death Metal, s ktorou uviedol na trh štyri albumy. Je tiež členom momentálne neaktívnej superskupiny Them Crooked Vultures, v ktorej pôsobia aj Dave Grohl z Foo Fighters a John Paul Jones z Led Zeppelin. Formácia má na konte zatiaľ iba eponymnú štúdiovku.

Viac o téme: Josh Homme
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu