Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Priznanie hollywoodskeho herca: Nebezpečné zahrávanie s vlastným telom!

Jake Gyllenhaal Zobraziť galériu (5)
Jake Gyllenhaal (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americký herec Jake Gyllenhaal si uvedomuje, že svojmu telu dáva pri príprave na filmové úlohy príliš zabrať. Za posledných pár rokov napríklad nabral svaly pre športovú drámu z boxerského prostredia Bojovník (2015), zhodil 13 kilogramov pre triler Sliedič (2014) a takmer zmrzol pre dobrodružný film Everest (2015).

"Niektorí herci sa ma pýtajú, 'Viem, že sa zvykneš starostlivo pripravovať. Ja práve pracujem na tomto filme, myslíš že by som mal skočiť z budovy?' A ja odpovedám, 'Nie! Použi predstavivosť!," prezradil herec v rozhovore pre magazín Esquire. Zároveň však priznal, že si uvedomuje, že svoje telo a myseľ príliš trápi. "Myslím, že niekedy na veci príliš tlačím. Uvedomil som si, že potom nedosiahnem výsledok, aký by som chcel, pretože som sa pri tom nebavil. Vyrastal som s tým, že ak chcete urobiť niečo úžasné, musí to byť určitým spôsobom ťažké a vyčerpávajúce. Od toho som sa však už posunul a uvedomil som si, že dôležitou súčasťou je aj radosť," dodal Gyllenhaal.

Jacob Benjamin "Jake" Gyllenhaal je synom scenáristky Naomi Foner a režiséra Stephena Gyllenhaala. Jeho prvou väčšou rolou bolo stvárnenie Homera Hickama vo filme Októbrové nebo (1999). Zahral si aj v mysterióznej dráme Donnie Darko (2001) a snímkach ako Highway (2002), Deň po tom (2004), Mariňák (2005), Dôkaz (2005), Zodiac (2007), Bratia (2007), Princ z Perzie: Piesky času (2010), Zdrojový kód (2011), Patrola (2012), Bojovník (2015) či Nočné zvieratá (2016). Vďaka účinkovaniu v dráme Skrotená hora (2005) ho nominovali na Oscara a získal cenu BAFTA. Na konte má aj dve nominácie na Zlatý glóbus za herecké výkony vo filmoch  Láska a iné závislosti (2011) a Sliedič (2014). Už od dnes ho budú môcť diváci a diváčky v slovenských kinách vidieť v sci-fi Život, kde si zahral po boku Ryana Reynoldsa a Rebeccy Ferguson. 

Viac o téme: Jake Gyllenhaal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu