Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fanúšikovia legendárneho Tupaca POZOR: Tento vzácny kúsok môže byť váš!

Tupac Shakur
Tupac Shakur (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Papiere, na ktoré zosnulý americký rapper Tupac Shakur napísal text skladby Dear Mama, sú na predaj za 75-tisíc dolárov (v prepočte takmer 70-tisíc eur). Tri listy z notesu sú k dispozícii na webstránke spoločnosti Moments In Time, ktorá ich získala od nemenovaného zberateľa z Poľska.

Tupac údajne text napísal priamo v nahrávacom štúdiu, pričom nabok napísal mená niekoľkých rapperov, o ktorých možno premýšľal ako o hosťujúcich interpretoch. Skladba pochádza z jeho tretej štúdiovky Me Against The World (1995).

Tupac Amaru Shakur vydal počas života štyri albumy - 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993), spomínaný Me Against The World a All Eyez On Me (1996), pričom dva mesiace po smrti mu vyšla piata štúdiovka The Don Killuminati: The 7 Day Theory. Ako herec sa objavil v snímkach ako Cesta za láskou (1993), Nad košom (1994), Bullet (1996), Za bránami pekla (1997) a Gang policajtov (1997). Rappera 7. septembra 1996 postrelili v aute v Las Vegas, pričom o šesť dní neskôr vo veku 25 rokov zraneniam podľahol. V apríli tohto roka ho uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy a 16. júna, v deň jeho nedožitých 46. narodenín, sa do amerických kín dostane životopisný film All Eyez On Me.

Viac o téme: Tupac ShakurMe Against The WorldDear Mama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu