Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Priznanie hviezdneho Bena Afflecka: Odvykačka!

Ben Affleck Zobraziť galériu (6)
Ben Affleck (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americký herec Ben Affleck dokončil liečbu závislosti od alkoholu. Štyridsaťštyriročný rodák z kalifornského Berkeley to prezradil v utorok prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

"Dokončil som liečbu závislosti od alkoholu, s ktorou som bojoval a ktorej budem i naďalej čeliť. Chcem žiť plnohodnotný život a byť tým najlepším otcom. Chcem, aby moje deti vedeli, že nie je hanbou dostať pomoc, keď ju potrebujete. Takisto chcem byť zdrojom sily pre každého, kto potrebuje pomoc, no bojí sa spraviť prvý krok. Som šťastný, že mám milujúcu rodinu a kamarátov, vrátane mojej partnerky Jen, ktorá má podporovala a starala sa o naše deti, keď som sa musel venovať tomu, čo som si stanovil. Bol to jeden z mnohých krokov, ktoré vedú k vyliečeniu," napísal.

Herec si v roku 2005 vzal za manželku Jennifer Garner, s ktorou má tri deti - jedenásťročnú Violet, osemročnú Seraphinu a päťročného Samuela. Dvojica predvlani informovala o rozchode. Aj po odlúčení si však zostali blízki, po väčšinu času žili spolu so svojimi deťmi a chodili tiež na spoločné dovolenky. Nemenované zdroje z okolia dvojice pre americký týždenník People nedávno uviedli, že manželia odvolali rozvod.   

Ben Affleck, celým menom Benjamin Geza Affleck-Boldt, sa do povedomia verejnosti dostal snímkami Flákači (1995) a Hľadám Amy (1997) režiséra Kevina Smitha. Preslávil sa však najmä vďaka filmu Dobrý Will Hunting (1997). Za scenár, ktorý napísal spolu s Mattom Damonom, získal Oscara a Zlatý glóbus, pričom obaja si v úspešnej dráme aj zahrali. Okrem toho účinkoval aj vo filmoch ako Zamilovaný Shakespeare (1998), Armageddon (1998), Dogma (1999), Najväčšia hrozba (2002), Otcom na plný úväzok (2004), Zabiť eso (2006), Nie je z teba až tak paf (2009), Na odstrel (2009) či v krimidráme Mesto (2010), ktorú rovnako ako snímku Zbohom baby (2007) sám režíroval. V roku 2012 na seba upozornil politickým trilerom Argo, ktorý získal Oscara v kategórii Najlepší film a Affleck si za réžiu vyslúžil napríklad ceny BAFTA a DGA či Zlatý glóbus. Predstavil sa tiež v snímkach Hra na hrane (2013), Stratené dievča (2014), Účtovník (2016) alebo Pod rúškom noci (2016). 

Viac o téme: Ben Affleck
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu