Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zlodej z domu Simona Cowella: Už to má spočítané!

Simon Cowell Zobraziť galériu (6)
Simon Cowell (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Zlodeja, ktorý sa v decembri 2015 vlámal do londýnskeho domu anglického hudobného magnáta Simona Cowella, uznali vinným. Istý Darren February vtedy ukradol z otvoreného trezoru šperky v hodnote približne milión libier a tiež dva pasy. Známy porotca talentových súťaží v tom čase spal spolu s partnerkou Lauren Silverman a ich trojročným synom Ericom.

Tridsaťtriročný zlodej zanechal na mieste činu rukavice a tiež odtlačok dlane na stene. Muža usvedčili na základe testov DNA, pričom ho pri odchode zazrel aj pracovník strážnej služby, ktorý bol v čase lúpeže na toalete. Päťdesiatsedemročný Cowell uviedol, že trezor nechali otvorený, pretože jeho partnerka plánovala ísť ráno na letisko a pred odchodom "si chcela vziať v tichosti šperky". Medzi ukradnutými vecami boli aj prsteň za približne pol milióna libier, náušnice, hodinky a diamantový náramok.

Ďalšie pojednávanie so zlodejom naplánovali na stredu. February si v súčasnosti odpykáva osemapolročný trest odňatia slobody po tom, ako desať dní po spomínanej krádeži v blízkosti Cowellovho domu zrazil motocyklistu, ktorý následne zomrel. Kriminálnika, ktorý má problémy so zákonom od dvanástich rokov, predtým usvedčili z 37 vlámaní.   

Simon Cowell sa stal verejne známym najmä ako porotca v súťažiach Pop Idol, The X Factor, Britain's Got Talent a American Idol. Okrem toho je aj vlastníkom televíznej spoločnosti Syco TV a hudobného vydavateľstva Syco Music, ktoré stojí napríklad za britsko-írskou formáciou One Direction. Vytvoril tiež medzinárodnú opernú pop-vokálnu skupinu Il Divo. V rokoch 2004 a 2010 nechýbal v stomiestnom zozname najvplyvnejších ľudí podľa magazínu Time. 

Viac o téme: Simon Cowell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu