Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kontroverzný herec zahájil protest: Postavil sa proti prezidentovi!

Shia LaBeouf Zobraziť galériu (5)
Shia LaBeouf (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec Shia LaBeouf obnovil svoj videoprojekt He Will Not Divide Us, ktorý začal v januári spoločne s umelcami Nastjou Säde Rönkkö a Lukeom Turnerom na protest proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Urobil tak po tom, ako ho pre obavy z možných násilných incidentov 10. februára ukončili predstavitelia Museum of the Moving Image v New Yorku, pred ktorého budovou umelec projekt realizoval. Prostredníctvom spoločného vyhlásenia 30-ročný rodák z Los Angeles spolu s kolegami oznámil, že po vyše týždňovej odmlke videostream opätovne spustili spred koncertnej sály El Rey Theater v Albuquerque v Novom Mexiku. 

LaBeouf, Rönkkö a Turner spustili protestný videostream v piatok 20. januára, v deň Trumpovej inaugurácie, spred spomínaného newyorského múzea. V rámci neho sa mohli okoloidúci ľudia vyjadriť, pričom herec sa tam objavoval spolu s viacerými osobnosťami. Projekt má podľa plánov trvať štyri roky, teda počas celého trvania Trumpovho úradovania. Už 26. januára však LaBeoufa zatkli, keď sa dostal do konfliktu s nemenovaným 25-ročným mužom. Ku konfliktu došlo po tom, ako sa spomínaný muž postavil pred kameru a povedal niečo, s čím herec nesúhlasil. Ten ho chytil za šál, postrčil ho a údajne aj poškriabal. Po zatknutí ho obvinili z obťažovania a napadnutia. 

Shia Saide LaBeouf zaujal v roku 2004 vo filme Ja, robot. Neskôr si zahral v snímkach Constantine (2005), Atentát v Ambassadore (2006) a celosvetovú popularitu mu priniesol prvý film zo série Transformers (2007). Nasledovali úlohy v snímkach Disturbia (2007), Oko dravca (2008), Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008), New York, milujem ťa (2008), Transformers: Pomsta porazených (2009), Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010), Transformers 3 (2011), Zem bez zákona (2012), Pravidlá mlčania (2012), The Necessary Death of Charlie Countryman (2013), Nymfomanka (2013), Železné srdce (2014) či American Honey (2016). 

Viac o téme: Shia LaBeouf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu