Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Whoopi Goldberg konečne vyšla s pravdou von: Vybavil mi to zosnulý Swayze!

Whoopi Goldberg Zobraziť galériu (3)
Whoopi Goldberg (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americká herečka Whoopi Goldberg prezradila, že v obľúbenom filme Duch (1990) sa predstavila vďaka podpore zosnulého kolegu Patricka Swayzeho.

Šesťdesiatjedenročná rodáčka z New Yorku to uviedla v relácii Loose Women. „Patrick dostal rolu v Duchovi a spýtal sa tvorcov, prečo neobsadili aj mňa. Povedali mu, že ma ešte neoslovili. On im odvetil, že sa nedohodnú bez toho, aby sa ma nespýtal, či mám záujem. Neskôr sa ma opýtal, prečo nechcem účinkovať v tom filme. Spýtala som sa ho, prečo si to myslí a dodala som, že by som si v ňom rada zahrala, no oni povedali, že ma nechcú. Takže im povedal, že pokiaľ mi nedajú rolu, on si v snímke nezahrá. A potom som za tento film dostala Oscara," objasnila herečka, známa aj z titulov ako Purpurová farba (1985), Sestra v akcii (1992) či Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993).

Goldberg si vďaka snímke, v ktorej sa predstavila ako Oda Mae Brown, pripísala na konto aj Zlatý glóbus či cenu BAFTA. V snímke Duch sa okrem spomínanej dvojice predstavila napríklad aj Demi Moore. Cenu americkej Akadémie filmových umení a vied získal aj scenárista Bruce Joel Rubin, pričom film nominovali na Oscara aj v ďalších troch kategóriách. O réžiu sa postaral Jerry Zucker. 

Viac o téme: Whoopi GoldbergPatrick Swayze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu