Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Česká herečka prekvapuje: Z tohto má fakt stres!

Klára Issová Zobraziť galériu (6)
Klára Issová (Zdroj: TASR)

PRAHA - Česká herečka Klára Issová sa podľa vlastných slov cíti najlepšie, keď môže byť počas nakrúcania nenápadná a nemieria na ňu z každej strany svetlá reflektorov. „Aj keď som herečka, nemusím byť práve tá, čo na seba vždy najviac upozorňuje. Radšej sa zladím s okolím a pozorujem druhých,“ povedala v rozhovore.

Extrovertné komediálne roly jej vraj doslova naháňajú strach. „Väčšina ľudí ma pozná skôr zo smutnejších, pokojnejších a dramatickejších úloh. Táto poloha mi je aj prirodzenejšia. Keď ma obsadia do nejakej extrovertnej úlohy, musím vždy najprv prekonať ten strašný strach a ostych. Samozrejme, nastali aj chvíle, keď som mala stvárniť práve tú najhlasnejšiu a tú, čo najviac gestikuluje a upozorňuje na seba, a keď sa prekonám, tak ma to vždy napokon aj baví a zakaždým sa od tej postavy naučím aj niečo pre svoj život - napríklad, že treba brať veci s nadhľadom a nie tak vážne,“ podotkla. 

Známa herečka má vraj i niekoľko grifov, ako sa pred nakrúcaním v prípade potreby upokojiť. „Keď mám pred točením stres, tak si len hovorím 'Veď ide o prd, tak si to zahraj!' Alebo si dávam v hlave všelijaké protiúlohy. Napríklad si hovorím, že 'Tak a teraz to zahrám tak, aby sa nikto nezasmial!' Často sa totiž ľudia zo štábu už nebavia, nudia sa alebo sú unavení a vy to stále musíte zahrať autenticky a ľahko, ako keby ste to hrali po prvý raz. To je fakt náročné,“ uzavrela Issová. 

Viac o téme: Klára Issová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu