Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hviezda legendárnej Pomády šokuje: Je rada, že prekonala rakovinu!

Olivia Newton-John Zobraziť galériu (7)
Olivia Newton-John (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Austrálska speváčka a herečka Olivia Newton-John je vďačná za to, že v minulosti prekonala rakovinu prsníka. Šesťdesiatosemročná rodáčka z Cambridgeu to prezradila v rozhovore pre britský magazín Radio Times.

"Som vďačná za túto skúsenosť, pretože bez nej by som sa nenaučila veľa vecí. Vďaka rakovine som sa naučila súcitiť s tými, ktorí prežívajú náročné obdobia," uviedla herečka, ktorej chorobu diagnostikovali v roku 1992. Neskôr podstúpila mastektómiu. Boj s chorobou vyhrala a v súčasnosti sa angažuje v nadácii Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre, ktorej náplňou je podpora ľudí chorých na rakovinu. 

Olivia Newton-John začínala ako folková speváčka a v polovici 70. rokov minulého storočia dosiahla úspech s albumami If You Love Me, Let Me Know (1974) a Have You Never Been Mellow (1975). Po filmovom muzikáli Pomáda (1978), ktorý ju preslávil na celom svete, si zahrala v snímkach ako Xanadu (1980), Nebeský pár (1983) alebo Neskrotné kočky (2001). Naďalej sa venuje aj hudbe, pričom za svoju tvorbu získala štyri ceny Grammy. Medzi jej najväčšie hity patria skladby I Honestly Love You, Have You Never Been Mellow, Magic, Xanadu (feat. Electric Light Orchestra) alebo Physical. 

Viac o téme: Olivia Newton-John
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu