Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Umelecký svet prišiel o ďalšiu herečku: Zomrela filmová manželka Louisa de Funésa!

Claude Gensac Zobraziť galériu (5)
Claude Gensac (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - Vo veku 89 zomrela francúzska herečka Claude Gensac, ktorá je známa najmä ako filmová manželka Louisa de Funésa v komédiách Oskar (1967), Senzačné prázdniny (1967), Žandár sa žení (1968), Žandár vo výslužbe (1970) alebo Žandár a žandárky (1982). Rodáčka zo severofrancúzskej obce Acy-en-Multien skonala v utorok.

Claude Gensac sa narodila 1. marca 1927. Koncom 40. rokov minulého storočia začala svoju kariéru na divadelných doskách, k filmu sa dostala v roku 1952. Odvtedy sa podľa portálu 20minutes.fr predstavila vo vyše 70 snímkach a televíznych programoch, pričom najprv stvárňovala skôr dramatické postavy.

Preslávila sa až koncom 60. rokov, a to vďaka spolupráci so spomínaným Louisom de Funésom. Okrem menovaných komédií o žandároch si s ním zahrala aj v snímkach Krídelko alebo stehienko? (1976), Lakomec (1980) a Kapustnica (1981). Medzi najslávnejšie projekty, ktoré nakrútila s inými hercami, patrí komédia Vrátnik od Maxima (1976) v hlavnej úlohe so zosnulým hercom Michelom Galabruom.

Jej poslednou filmovou úlohou je tragikomédia Baden Baden (2016). Gensac sa vlani stala najstaršou nominantkou na filmovú cenu César, na ktorú ju nominovali za účinkovanie vo filme Lulu femme nue (2013). Bola dvakrát vydatá. Jej prvým manželom bol francúzsky herec Pierre Mondy, druhým zase automobilový pretekár Henri Chemin. 

Viac o téme: FrancúzskoClaude Gensac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu