Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dve guľky pre amerického rapera: Dostal to aj do hlavy!

Troy Ave
Troy Ave (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Amerického rappera Troya Avea dvakrát postrelil neznámy páchateľ. K incidentu došlo v nedeľu v newyorskom Brooklyne, keď šiel autom na rodinnú návštevu.

Tridsaťjedenročný interpret utrpel strelné poranenia hlavy a chrbta. Jeho priateľka, ktorá bola s ním, vyviazla bez zranení. Ako hneď po incidente informoval rapperov právnik Scott Leemon, jeho stav je stabilizovaný a nie je v ohrození života. Rodáka z New Yorku následne prepustili z nemocnice. Čaká ho však ešte operácia, pri ktorej mu z tela odstránia projektily. Interpretovi zástupcovia sa domnievajú, že nedeľný incident môže súvisieť s májovou streľbou v newyorskej Irving Plaza, pri ktorej jeden človek zomrel a ďalší traja, vrátane Avea, sa zranili. 

K streľbe došlo krátko pred začiatkom koncertu rappera T.I., keď zrazu Troy Ave vbehol do VIP miestnosti a päťkrát vystrelil do davu, pričom sa postrelil do nohy. Projektily zasiahli celkovo štyroch ľudí vrátane jeho bodyguarda Ronalda McPhattera, ktorý zomrel v dôsledku poranenia brucha. Interpreta krátko na to zatkli. Balistické testy dokázali, že jednu zo zbraní, ktoré našli v rapperovej dodávke, použili na mieste činu. 

Troya Avea začiatkom júla prepustili na kauciu 500-tisíc dolárov, musí však nosiť monitorovacie zariadenie na členku a nesmie opustiť mesto New York. Podľa jeho právnikov je nevinný, pričom McPhattera v skutočnosti zastrelil niekto iný, komu následne interpret vytrhol zbraň a vystrelil naňho. Rapper podal začiatkom augusta žalobu na spomínanú Irving Plazu a usporiadateľskú spoločnosť Live Nation, pričom ako dôvod uviedol zanedbanie bezpečnosti. 

Troy Ave, vlastným menom Roland Collins, sa pohybuje na scéne od roku 2009. Debutovú štúdiovku New York City: The Album predstavil v roku 2013. O dva roky neskôr ponúkol album Major Without A Deal. Na konte má tiež celkovo 17 mixtapeov, pričom zatiaľ posledný s názvom White Christmas 4 vyšiel 23. decembra. 

Viac o téme: Troy Ave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu