Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Závislý herec z komédie Bláznivá dovolenka: Nastúpil na druhé liečenie!

Chevy Chase Zobraziť galériu (6)
Chevy Chase (Zdroj: Warner Bros. Pictures)

LOS ANGELES - Americký herec a komik Chevy Chase nastúpil na liečbu závislosti od alkoholu. Správu priniesol v pondelok portál TMZ.com, ktorému to potvrdila umelcova hovorkyňa. Sedemdesiatdvaročný herec sa momentálne nachádza v centre pre liečbu závislostí Hazelden v štáte Minnesota.

Podľa Chaseovej zástupkyne sa komik rozhodol nastúpiť na liečenie, pretože sa chce dať do poriadku a byť tak v najlepšej možnej forme. Rodák z newyorského Manhattanu mal problémy so závislosťou od návykových látok aj v minulosti, pričom v 80. rokoch absolvoval liečenie závislosti od liekov proti bolesti. 

Cornelius Crane "Chevy" Chase je známy najmä vďaka účinkovaniu v zábavnej relácii Saturday Night Live (1975), na ktorej sa podieľal aj ako jeden zo scenáristov. Za prácu na obľúbenom programe získal v roku 1976 dve Primetime Emmy, pričom tretiu si odniesol o dva roky neskôr za televíznu šou The Paul Simon Special (1977). Vďaka úlohe Tonyho Carlsona v snímke Špinavá hra (1978) si zas vyslúžil dve nominácie na Zlatý glóbus.

Do povedomia verejnosti sa zapísal tiež vďaka komédiám Ako za starých čias (1980), Prázdniny v Amerike (1983), Takí istí špióni ako my (1985), Prázdniny v Európe (1985) či Vianočné prázdniny (1989) alebo účinkovaniu v seriáli Späť do školy (2009 - 2015). 

Viac o téme: Chevy Chase
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu