Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Americká hviezda obeťou hackerov: Už sa tým zaoberá federálna agentúra!

Leslie Jones Zobraziť galériu (5)
Leslie Jones (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americká federálna agentúra ICE (U.S. Immigration and Customs Enforcement) spadajúca pod Ministerstvo vnútornej bezpečnosti vyšetruje útok hackerov na herečku Leslie Jones, pre ktorý museli správcovia stiahnuť jej oficiálny web.

“Keďže prípad momentálne vyšetrujeme, v záujme jeho nenarušenia, v súčasnosti nie sú dostupné žiadne ďalšie detaily,” uviedla pre agentúru Reuters hovorkyňa ICE Rachel Yong You. Komičkina webstránka www.justleslie.com je od stredy dočasne nedostupná po tom, ako na ňu počítačoví piráti zavesili jej odhaľujúce zábery, cestovný pas, vodičský preukaz či snímky s rasistickým podtónom.

Hackeri si zrejme pomohli pripojením sa na herečkin mobil a účet na iCloud. Útok vyvolal vlnu reakcií na sociálnych sieťach a 48-ročnú rodáčku z Memphisu podporilo viacero celebrít ako napríklad Katy Perry, Ellen DeGeneres či politička Hillary Clinton. 

Herečka mala pritom problémy s neprajníkmi na internete aj v minulosti. V júli načas zrušila svoj účet na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter po tom, ako jej niektorí používatelia posielali rasistické komentáre. 

Leslie Jones začínala v šoubiznise ako stand-up komička. Objavila sa napríklad v klube The Comedy Store, kde pôsobil Jamie Foxx, no publikum nezaujala. Diváci ju mohli vidieť napríklad v komédiách Utopenec na úteku (1998) či Vykoľajená (2015). Od roku 2014 spolupracuje s tvorcami zábavnej televíznej šou Saturday Night Live (1975), kde sa predstavila ako scenáristka i herečka. Hlavnú úlohu si po prvý raz zahrala v nových Krotiteľoch duchov (2016), kde sa predstavila po boku Kristen Wiig, Kate McKinnon a Melissy McCarthy. Prepožičala tiež hlas jednej z postavičiek v animovanom rodinnom muzikáli Spievaj (2016).

Viac o téme: Leslie Jones
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu