Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slávna speváčka prekvapuje: Tvrdila, že ju zneužíval. A teraz...

Kesha Zobraziť galériu (5)
Kesha (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americká speváčka Kesha už nebude v súdnom spore s hudobným producentom Dr. Lukeom tvrdiť, že ju zneužíval. Právnici 29-ročnej interpretky podali v piatok na súde v New Yorku nové dokumenty, v ktorých uviedli, že obvinenia zo zneužívania už nebudú používať ako dôkazy o tom, že Dr. Luke porušil zmluvné podmienky. Stalo sa tak necelé dva týždne po tom, ako speváčka stiahla žalobu na producenta v Kalifornii.

Speváčka zažalovala Dr. Lukea v októbri 2014 s tým, že sexuálne zneužívanie a týranie z jeho strany sa začalo krátko po tom, čo Kesha ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom Kemosabe Records. Interpretka chcela žalobou dosiahnuť ukončenie jej kontraktu s vydavateľstvom, v čom jej newyorský súd vo februári nevyhovel. Začiatkom apríla takmer všetky body z Keshinej žaloby pre nedostatočné dôkazy zamietol. Speváčka sa preto odvolala. Samotný producent, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, všetky obvinenia odmieta, pričom na ne zareagoval protižalobou. V nej Keshu a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. 

Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr dobyla s debutovou nahrávkou Animal (2010) americký albumový rebríček Billboard 200. S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka. Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids. 

Viac o téme: Kesha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu