Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hudobný svet v smútku: Zomrel muž, ktorý viedol legendárny Black Sabbath!

Sandy Pearlman Zobraziť galériu (5)
Sandy Pearlman (Zdroj: Twitter)

LOS ANGELES - Vo veku 72 rokov zomrel v utorok americký hudobný producent Sandy Pearlman.

O smutnej správe informoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook priateľ zosnulého Robert Duncan, ktorý tiež dodal, že "básnik, spisovateľ, skladateľ, producent, manažér, učiteľ, vševed, vizionár, zomrel v pokoji a obklopený láskou v Marin County v Kalifornii". Duncan začal tento rok v júni zbierať prostredníctvom portálu Gofundme.com peniaze na liečbu Pearlmana, ktorý v decembri 2015 utrpel krvácanie do mozgu, v dôsledku ktorého nemohol rozprávať ani chodiť.

Samuel C. "Sandy" Pearlman sa narodil 8. augusta 1943. Známym sa stal vďaka spolupráci s rockovou kapelou Blue Öyster Cult, ktorej dal pôvodný názov Soft White Underbelly. Formácia si neskôr zmenila meno na Blue Öyster Cult, pričom sa inšpirovala Pearlmanovou básňou. Manažér skupiny sa podieľal aj na produkcii albumov Blue Öyster Cult (1972), Tyranny and Mutation (1973), Secret Treaties (1974), Agents of Fortune (1976), Spectres (1977), Club Ninja (1985) alebo Imaginos (1988).

Produkoval tiež štúdiovku Give 'Em Enough Rope (1978) už nefungujúcich The Clash. V rokoch 1979 až 1983 bol tiež manažérom legendárnych Black Sabbath. Spolupracovali s ním aj skupiny Romeo Void, The Dictators alebo Pavlov's Dog. 

Viac o téme: SmrťBlack SabbathSandy Pearlman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu