Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

To myslí vážne? Frontman kapely Coldplay prirovnal Rihannin hlas k zubnej paste!

Chris Martin Zobraziť galériu (5)
Chris Martin (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Barbadoská speváčka Rihanna je podľa anglického speváka Chrisa Martina Frankom Sinatrom dnešnej doby. Vyjadril sa tak v rozhovore pre britský denník The Guardian, kde vysvetlil, že vďaka jej príjemnému hlasu dokáže zaspievať čokoľvek a podobne ako v prípade legendárneho speváka sa to väčšine ľudí bude páčiť.

„Ona je Frankom Sinatrom našej generácie. S jej hlasom dokáže premeniť všetko na zlato,“ uviedol 39-ročný frontman kapely Coldplay.

„Vec sa má takto. Ak sa porozprávate s dobrým učiteľom spevu o výborných operných spevákoch, budú rozprávať o konzistencii zvuku. Alebo existuje kniha Alfreda Tomatisa o tom, prečo niektorí ľudia majú radi isté druhy hlasov a druhí ich neznášajú. Je to záležitosť odozvy na istú frekvenciu – čo je pre nich príjemné. Rihanna má ten hrubší hlas, s ktorým je náročnejšie niekoho nahnevať,“ vysvetlil hudobník, pričom jej hlas prirovnal k pekne vytlačenej tube zubnej pasty. 

„Keď sa zamyslíte nad Rihanniným hlasom, predstavíte si ho ako celok, niečo bohaté, pevné ako kmeň stromu. Je jednoducho potešením pre vaše ucho. To isté mal aj Sinatra, čokoľvek zaspieval, väčšine ľudí to znelo dobre,“ dodal. 

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa ako 16-ročná presťahovala z rodného Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími siedmimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). Tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj s novinkou Anti (2016).

K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella (feat. Jay Z), Don't Stop The Music, Take A Bow, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What's My Name? (feat. Drake), S&M, Where Have You Been, Diamonds, Stay (feat. Mikky Ekko) a We Found Love (feat. Calvin Harris). Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, deviatich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) a Annie (2014). 

Christopher Anthony John "Chris" Martin je frontmanom spomínanej kapely Coldplay, ktorá vznikla v roku 1996 v Londýne a zatiaľ vydala sedem štúdioviek - Parachutes (2000), A Rush Of Blood To The Head (2002), X&Y (2005), Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) a A Head Full Of Dreams (2015). So všetkými sa im podarilo dobyť UK Chart. Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, deväť BRIT Awards, šesť Q Awards či šesť NME Awards. S Rihannou nahrali spoločnú skladbu Princess of China, ktorá sa nachádza na ich spomínanom piatom albume. 

Viac o téme: RihannaColdplayChrisa Martin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu