Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Otec Playboya predal vilu: Kupec zaplatí balík peňazí, no Hefnera sa nezbaví!

Hugh Hefner Zobraziť galériu (5)
Hugh Hefner (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Zakladateľ amerického magazínu Playboy Hugh Hefner sa dohodol na predaji svojej vily v Los Angeles, pričom novým majiteľom sa stane magnát Daren Metropoulos, syn miliardára C. Deana Metropoulosa. Informoval o tom hovorca spoločnosti Playboy Enterprises John Vlautin, ktorý však neprezradil predajnú sumu ani žiadne ďalšie detaily zmluvy. Podľa portálu TMZ však kupec zaplatí za vilu približne 100 miliónov dolárov a Hefner v nej bude žiť do konca života.

Vila s rozlohou takmer 1900 metrov štvorcových má 29 miestností a nachádza sa na päťakrovom pozemku vo štvrti Holmby Hills. Postavili ju v roku 1927 a Hefnerova spoločnosť Playboy Enterprises ju odkúpila v roku 1971 za 1,1 milióna dolárov, pričom 90-ročný Hefner v nej odvtedy žije. Na pozemku sa nachádzajú napríklad tenisový kurt, bazén a umelá jaskyňa, v ktorej Hefner často usporadúval večierky.

Vila má aj licenciu na chov divých zvierat. Hefner ju ponúkol na predaj v januári, pričom za ňu chcel 200 miliónov dolárov (v prepočte približne 176,2 milióna dolárov), čo je jedna z najvyšších požadovaných cien za súkromné sídlo v USA. Podmienkou predaja bolo, že Hefner zostane v dome bývať až do konca svojho života. Tridsaťdvaročný Daren Metropoulos, ktorý vlastní vilu na susednom pozemku, podľa portálu TMZ zaplatí Hefnerovi približne 100 miliónov dolárov (88,1 milióna dolárov). Metropoulos chce údajne ponechať exteriér budovy, interiér však plánuje prebudovať. 

Hugh Marston Hefner založil spomínaný magazín Playboy v roku 1953 v Chicagu. Na obálke prvého vydania, ktoré sa dostalo do predaja v decembri 1953, bola herečka Marilyn Monroe. Pre magazín neskôr pózovali aj Kim Basinger, Drew Barrymore, La Toya Jackson, Nancy Sinatra, Samantha Fox či Carnie Wilson. Svoje príspevky na jeho stránkach v minulosti zverejnili napríklad autori ako Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Chuck Palahniuk alebo Haruki Murakami. Hefner je okrem toho aj politickým aktivistom a filantropom.

Viac o téme: PlayboyHugh HefnerDaren Metropoulos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu