Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovská zmena americkej hviezdy: Z úžasného spidermana ochrnutý génius!

Andrew Garfield Zobraziť galériu (6)
Andrew Garfield

LONDÝN - Britsko-americký herec Andrew Garfield, známy z filmu Amazing Spider-Man, sa predstaví v hlavnej úlohe pripravovanej životopisnej drámy Breathe o Robinovi Cavendishovi, ktorý vo veku 28 rokov ochrnul v dôsledku obrny. Cavendishovu manželku stvárni Claire Foy, autorom scenára je William Nicholson, o réžiu sa postará Andy Serkis.

Cavendish bol paralyzovaný od krku nadol, pričom dýchať zaňho musel prístroj. Pôvodne mu lekári dávali iba tri mesiace života, on sa však nakoniec dožil 64 rokov. Spoločne s Teddym Hallom z Oxfordskej univerzity vytvoril nový typ invalidného vozíka so zabudovaným respirátorom. Okrem toho pomáhal vynájsť aj množstvo ďalších prístrojov pre hendikepovaných ľudí. 

Tridsaťdvaročný Andrew Russell Garfield sa narodil v Los Angeles, no od troch rokov žil v anglickom Surrey. Kariéru odštartoval v tínedžerskom seriáli Sugar Rush (2005 - 2006) a v roku 2007 sa objavil v seriáli Pán času (2005). Upozornil na seba vo filmoch Chlapec A (2007), za výkon v ktorom získal cenu BAFTA, Hrdinovia a zbabelci (2007) či Imaginárium Dr. Parnassa (2009). Prelom prišiel so snímkou Sociálna sieť (2010), kde stvárnil Eduarda Saverina a získal nominácie na Zlatý glóbus i cenu BAFTA. V roku 2010 si zahral spolu s Keirou Knightley a Carey Mulligan v dráme Nikdy ma neopusť. V snímkach Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014) sa predstavil ako Peter Parker a jeho superhrdinské alter ego Spider-Man. 

Viac o téme: Andrew GarfieldRobin CavendishBreathe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu