Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pocta mŕtvym hudobníkom: Bola to strašná tragédia!

Viola Beach
Viola Beach

WARRINGTON - V anglickom Warringtone sa 2. apríla uskutoční koncert, na ktorom si uctia pamiatku členov indierockovej kapely Viola Beach a ich manažéra. Tí zahynuli minulý mesiac pri autonehode vo Švédsku. V miestnej Parr Hall vystúpia viacerí interpreti, s ktorými Viola Beach počas svojej krátkej kariéry spolupracovali alebo koncertovali. Výťažok z predaja venujú organizátori rodinám zosnulých.

K spomínanej tragickej nehode došlo 13. februára nadránom neďaleko Štokholmu, keď sa kapela vracala z vystúpenia na festivale Where is the Music?, ktoré bolo ich vôbec prvým koncertom mimo Veľkej Británie. Ich auto vo veľkej rýchlosti prerazilo dvoje bariér na zdvíhacom diaľničnom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Stredná časť mosta bola v tom čase nadvihnutá, aby cez kanál pod ním mohla preplávať loď.

V aute boli členovia kapely Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie) a ich manažér Craig Tarry, pričom všetci boli vo veku od 20 do 33 rokov. Ich telá krátko po nehode vylovili potápači a polícia začala nehodu vyšetrovať. V krvi šoféra, ktorého meno nezverejnili, neobjavili stopy alkoholu alebo drog. Telá neskôr previezli do Anglicka, kde ich úrad koronera vydal rodinným príslušníkom, ktorí tak môžu zosnulých pochovať. 

Viola Beach vznikli v roku 2013 v spomínanom Warringtone a vlani vydali debutový singel Swings & Waterslides, pričom vystúpili napríklad na festivaloch v Readingu a Leedsi. Na ich úmrtie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zareagovali okrem iných frontman kapely Travis Fran Healy či Ross Jarman z The Cribs. 

Viac o téme: Viola Beach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu