Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pomyselná facka známej speváčke: Neuspela so žalobou na producenta, ktorého obvinila z týrania!

Kesha Zobraziť galériu (5)
Kesha (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Súd v New Yorku nevyhovel žiadosti americkej speváčky Keshe, aby ukončil kontrakt s jej producentom Dr. Lukeom. Dvadsaťosemročná rodáčka z Los Angeles ho predvlani obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania, pričom sa tieto udalosti mali začať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom.

Producent ju údajne nútil užívať drogy a alkohol, aby sa nebránila jeho sexuálnym návrhom. Kesha taktiež vyhlásila, že za jej poruchy stravovania, pre ktoré začiatkom roka 2014 skončila na liečení, môže práve on. 

Sudkyňa Shirley Werner Kornreich však v piatok počas pojednávania uviedla, že nevydá predbežné nariadenie, ktoré by viedlo k ukončeniu spolupráce interpretky a Dr. Lukea. Okrem toho upozornila na nedostatok dôkazov, ktoré by obvinenia speváčky potvrdili. Zároveň sa oprela o vyjadrenie spoločnosti Sony, pod ktorú vydavateľstvo Dr. Lukea patrí, že Keshe umožnili nahrávať aj bez zapojenia Dr. Lukea, no ona ponuku odmietala.

Samotný Dr. Luke, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia speváčky odmieta, pričom na ne zareagoval vlastnou žalobou. V nej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. Zároveň tvrdil, že Kesha sa prostredníctvom súdu snaží ukončiť exkluzívnu pracovnú zmluvu. 

Počas piatkového pojednávania sa pred budovou súdu stretli podporovatelia interpretky. Podporu jej neskôr vyjadrilo viacero speváčok vrátane Lady Gaga či Lorde. 

Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr dobyla americký albumový rebríček Billboard 200 s debutovou nahrávkou Animal (2010). S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka.

Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids. 

Viac o téme: KeshaDr. Luke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu