Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rana pre fanúšikov Policajnej akadémie: Zomrel popletený veliteľ Lassard!

George Gaynes
George Gaynes

LOS ANGELES - Vo veku 98 rokov zomrel v pondelok americký filmový herec George Gaynes, známy najmä ako veliteľ Eric Lassard z americkej komédie Policajná akadémia.

Správu o úmrtí potvrdila jeho dcéra, ktorú dnes citovala stanica BBC. Gaynes, ktorý sa narodil ako George Jongejans v Helsinkách, vyrastal vo Francúzsku, Anglicku a Švajčiarsku. Väčšinu života bol občanom USA, kam sa presťahoval po druhej svetovej vojne. 

Reputáciu získal v 40. a 50. rokoch ako nadaný spevák v Newyorskej mestskej opere, ale aj účinkovaním v komediálnych muzikáloch na tamojšej divadelnej scéne na Broadwayi. 
Neskôr sa objavil v mnohých televíznych programoch vrátane Mission: Impossible, The Six Million Dollar Man a Hawaii Five-O. Účinkoval aj po boku Dustina Hoffmana vo filme Tootsie. 

Najväčšiu slávu mu však priniesla rola nemotorného veliteľa Erica Lassarda v sedemdielnej filmovej sérii Policajná akadémia. Hlavnú úlohu si zahral v sitkome Punky Brewster. Gaynes ukončil svoju kariéru v roku 2003 účinkovaním v komédii Medové týždne. Jeho agent Jonathan Howard uviedol, že "ide o smutnú, smutnú stratu, mal však naozaj dlhý a skvelý život". 
Zanechal po sebe manželku - herečku Allyn Ann McLeriovú, dcéru a viacero vnúčat. Jeho syn Matthew zahynul v roku 1989 pri automobilovej dopravnej nehode. 

Viac o téme: Policajná akadémiaGeorge Gaynes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu