Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fešný herec sa ukázal ako poriadny dobrák: Chudobným študentom platí nájom!

Eddie Redmayne Zobraziť galériu (5)
Eddie Redmayne (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglický herec, spevák a model Eddie Redmayne pomáha študentom a študentkám herectva platiť nájomné. Uviedol to v rozhovore pre britskú verziu magazínu GQ. „Mojou najväčšou výhodou bolo, že moji rodičia žili v Londýne. Takže, keď som na rok odišiel z univerzity i z práce, a robil som v krčme, neplatil som nájom,“ priznal 33-ročný rodák z Westminsteru.

Ako ďalej uviedol, dostáva listy od ľudí, ktorí sa chcú dostať na divadelnú školu v metropole Veľkej Británie. Potrebujú však platiť drahé nájomné. „Žiť v Londýne je neskutočne drahé,“ vyjadril sa Redmayne, ktorý sa práve preto rozhodol študentov a študentky príležitostne podporiť. 

Eddie Redmayne má za sebou množstvo úspechov na divadelných doskách, získal napríklad prestížnu cenu Tony. Diváci a diváčky ho mohli vidieť vo filmoch ako Kauza CIA (2006), Like Minds (2006), Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek (2007), Kráľova priazeň (2008), Black Death (2010), Môj týždeň s Marilyn (2011), Bedári (2012) alebo Jupiter na vzostupe (2015). Zahral si aj v dráme o živote Stephena Hawkinga Teória všetkého (2014). Za stvárnenie svetoznámeho teoretického fyzika získal napríklad Zlatý glóbus, Oscara či cenu BAFTA. Účinkoval tiež v biografickej snímke Dánske dievča (2015), kde sa predstavil ako Lili Elbe, ktorá je známa ako jeden z prvých ľudí, ktorí podstúpili operácie na zmenu pohlavia. V súčasnosti nakrúca očakávaný prequel Harryho Pottera s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them, kde stvárňuje hlavného hrdinu Newta Scamandera. 

Viac o téme: Eddie Redmayne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu