Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nešikovná oscarová hviezda: Splní si svoj životný sen!

Jennifer Lawrence Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lawrence (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Americká herečka Jennifer Lawrence, ktorá je čoraz známejšia aj svojimi pádmi na významných spoločenských podujatiach, plánuje zasadnúť na režisérsku stoličku. Uviedla to v rozhovore pre americký magazín Entertainment Weekly. Oscarová herečka si tak splní svoj veľký sen.

„Je to vtipné, chcela som režírovať od šestnástich a vždy som myslela, že by som preto mala začať niečo robiť. Ak by som to skúsila skôr, nebola by som pripravená. Teraz sa však naozaj cítim pripravená,“ povedala 25-ročná rodáčka z amerického mesta Louisville.

Hviezda snímky Terapia láskou (2012) bude podľa jej slov režisérkou filmu s pracovným názvom Project Delirium, ktorého dej bude inšpirovaný článkom Operation Delirium zverejneným v roku 2012 v americkom magazíne The New Yorker. Ten opisoval experimenty lekárov na vojakoch v období Studenej vojny. 

Držiteľka Oscara sa v súčasnosti venuje tiež písaniu scenára, na ktorom spolupracuje s hereckou kolegyňou Amy Schumer. V pripravovanej komédii stvárnia sestry a podľa slov Lawrence by film mal byť zábavný, drzý a skutočný. 

Jennifer Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Celosvetovo známou sa však stala až v roku 2012 ako Katniss Everdeen zo spomínanej adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Postapokalyptickú hrdinku si zahrala aj v pokračovaniach s názvami Hry o život: Skúška ohňom (2013), Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a Hry o život: Drozdajka 2 (2015). Za účinkovanie v spomínanej dramédii Terapia láskou získala Oscara, pričom na toto prestížne ocenenie ju znovu nominovali aj minulý rok vďaka snímke Špinavý trik (2013). Známa je tiež ako mutantka Raven Darkhölme s prezývkou Mystique z komiksoviek X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014). Túto postavu stvárni aj vo filme X-Men: Apocalypse, ktorý by mali uviesť do amerických kín 27. mája 2016. 

 

Viac o téme: Jennifer Lawrence
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu