Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hviezda seriálu Doctor Who: Očarila princa Harryho a teraz odchádza!

Jenna Coleman Zobraziť galériu (5)
Jenna Coleman (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Anglická herečka Jenna Coleman, o ktorej sa šuškalo, že prežíva románik s princom Harrym, opúšťa seriál Doctor Who, inak známy aj ako Pán času (2005). Účinkovala v ňom tri roky. Coleman stvárňovala Doktorovu spoločníčku Claru Oswald po boku Matta Smitha a Petra Capaldiho od roku 2012.

"Nakrútila som svoje posledné scény," uviedla v rannej šou rádia BBC1 a dodala, že seriál opustí niekedy počas nadchádzajúcej sezóny, ktorá bude mať premiéru 19. septembra. Spomenula tiež, že odchod zo šou bol emotívny, ale so scenáristom Stevenom Moffatom, ktorý stojí aj za populárnym seriálom Sherlock (2010), sa snažili urobiť veľmi dobrý príbeh. "Dúfam, že sa to bude ľuďom páčiť," dodala.

Herečka sa po kultovom seriáli Doctor Who objaví v pripravovanej osemdielnej adaptácii života britskej kráľovnej Viktórie, v ktorom sa predstaví ako mladá panovníčka na začiatku jej vlády. "Je to temperamentná, silná, inšpiratívna a absolútne fascinujúca žena v britskej histórii a neviem sa dočkať, kedy vyrozprávam jej príbeh," povedala pre BBC.

Jenna Coleman je rodáčka z anglického Blackpoolu. Okrem seriálu Doctor Who hrala napríklad v rokoch 2005 - 2009 v sérii Emerdale Farm (1972), v roku 2009 sa objavila vo Waterloo Road (2006 - 2015) a neskôr účinkovala tiež v miniseriáloch Titanic (2012) alebo Death comes to Pemberley (2013). Ukázala sa aj vo filme Captain America: Prvý Avenger (2011).  

Viac o téme: Jenna Coleman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu