Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rebríček najlepšie platených hercov: Kraľuje mu Iron Man!

Robert Downey Jr. Zobraziť galériu (6)
Robert Downey Jr. (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Rebríčku najlepšie platených hercov podľa magazínu Forbes vládne už tretí rok po sebe Robert Downey Jr., známy z filmov o Iron Manovi, ktorý v období od 1. júna 2014 do 1. júna 2015 zarobil 80 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 72,9 milióna eur).

Veľkú časť tohto zárobku tvoril honorár za stvárnenie Tonyho Starka a jeho superhrdinského alter ega Iron Mana v snímke Avengers 2: Vek Ultrona (2015).

Redaktori magazínu Forbes vôbec po prvý raz zahrnuli do rebríčka aj hercov pôsobiacich výhradne mimo Hollywoodu. Tak sa do zoznamu dostalo až dvanásť nováčikov, z toho piati z Bollywoodu. Traja z nich - Amitabh Bachchan, Salman Khan a Akshay Kumar - dokonca do prvej desiatky. Druhá priečka patrí hongkonskému hercovi Jackiemu Chanovi, ktorý si v sledovanom období na konto pripísal 50 miliónov dolárov (45,6 milióna eur). Prvú päťku dopĺňajú Vin Diesel (47 miliónov dolárov; 42,8 milióna eur), Bradley Cooper (41,5 milióna dolárov; 37,8 milióna eur) a Adam Sandler (41 miliónov dolárov; 37,4 milióna eur). Tridsaťštyri najlepšie platených hercov zarobilo spolu 941 miliónov dolárov (857,3 milióna eur). 

Viac o téme: Robert Downey Jr.Iron Man
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu