Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bill Cosby obvinený zo sexuálneho obťažovania: Priznal sa, že...!

Bill Cosby Zobraziť galériu (14)
Bill Cosby (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Americký herec Bill Cosby sa v roku 2005 priznal, že si zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex. Sedemdesiatsedemročného komika vtedy obvinila zo sexuálneho obťažovania bývalá zamestnankyňa Temple University Andrea Constand.

Rodák z Philadelphie pod prísahou uviedol, že jej a tiež niekoľkým ďalším ľuďom podal sedatíva. Vyplýva to z dokumentov, ktoré v pondelok publikovala agentúra The Associated Press (AP). Predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) vtedy neobžalovali a obvinenie v roku 2006 uzavreli mimosúdnou dohodou.

Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než 40 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom päť z jeho údajných obetí ho aj zažalovalo. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú vraj herec obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok.

Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žena taktiež chce, aby o hercovej vine či nevine rozhodla porota a požaduje bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné štyri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich Cosby prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Herec už požiadal o zamietnutie týchto žalôb. 

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009). 

Viac o téme: Bill Cosby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu