Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rana pre úspešnú speváčku: Ľudia proti nej spisujú petície!

Iggy Azalea Zobraziť galériu (5)
Iggy Azalea (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Viac ako trinásťtisíc ľudí podpísalo online petíciu, prostredníctvom ktorej žiadajú, aby austrálskej rapperke Iggy Azalea odobrali Billboard Music Award za skladbu Fancy. Tú 24-ročná interpretka údajne získala neprávom, pretože skladbu, v ktorej hosťuje anglická speváčka Charli XCX, vydala 17. februára 2014, pričom podľa pravidiel usporiadateľa cien sa o ocenenie mohli vraj uchádzať nahrávky vydané po 10. marci 2014.

Iggy Azalea triumfovala s hitom Fancy v kategórii Top rapová skladba na tohtoročných Billboard Music Awards, ktoré sa konali v nedeľu 17. mája. Okrem toho si odniesla cenu aj ako Top streamujúca umelkyňa a Top rapový umelec.

"Je to nefér voči ostatným nominovaným v tejto kategórii, najmä voči skladbe Anaconda od Nicki Minaj, ktorá by najskôr vyhrala," uviedol iniciátor petície Christian Ferguson. "Billboard nešli podľa vlastných smerníc a mali by prepočítať nominácie bez skladby Fancy," napísal tiež. Spoločnosť Dick Clark Productions, ktorá usporadúva Billboard Music Awards, na petíciu reagovala vyhlásením, že nominácia skladby Fancy bola v poriadku, pretože sa nehľadelo na dátum jej vydania, ale na jej výsledky počas obdobia od 10. marca 2014 do 8. marca 2015. 

Iggy Azalea, vlastným menom Amethyst Amelia Kelly, sa narodila v Sydney, no ako šestnásťročná sa presťahovala do USA, kde sa chcela presadiť v hudobnom priemysle. Po prvý raz na seba upozornila virálnymi videoklipmi, ktoré zverejnila prostredníctvom YouTube. Následne v roku 2012 vydala EP nahrávku Glory. V rovnakom roku sa začala venovať aj modelingu, pričom bola napríklad tvárou značky Levi's. Vlani v apríli sa dostal do predaja jej debutový album The New Classic, pričom v novembri ponúkla aj jeho reedíciu s názvom Reclassified. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu