Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Skvelá správa z hudobného sveta: Známy spevák sa vyliečil z rakoviny!

Bruce Dickinson
Bruce Dickinson (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Fanúšikovia jednej z kapiel, ktorá definovala žáner heavy metalu, sa môžu tešiť. Frontman anglickej kapely Iron Maiden Bruce Dickinson sa vyliečil z rakoviny jazyka, ktorú mu diagnostikovali v decembri. Päťdesiatšesťročný spevák o tom informoval prostredníctvom oficiálnej webstránky skupiny.

"Chcel by som sa poďakovať úžasným lekárom a sestričkám, ktorí sa o mňa ostatných pár mesiacov starali, čo vyústilo v tento skvelý výsledok. Pre moju rodinu to bolo v mnohých ohľadoch ťažšie než pre mňa samotného. Taktiež by som sa chcel zo srdca poďakovať našim fanúšikom za ich milé slová a myšlienky. Verím v pozitívny prístup a podpora našich fanúšikov pre mňa znamenala veľmi veľa. Momentálne sa cítim veľmi motivovaný a neviem sa dočkať, keď sa zas všetko vráti k normálu," napísal Dickinson. 

K spevákovmu vyzdraveniu sa vyjadril aj manažér kapely Rod Smallwood, ktorý však podotkol, že kapela tento rok neodohrá žiadne vystúpenia. Spevák sa totiž musí najprv kompletne zotaviť. Iron Maiden sa okrem toho momentálne sústreďujú na dokončenie nového albumu, ktorý chcú vydať ešte tento rok. 

Iron Maiden založil v roku 1975 basgitarista Steve Harris. Debutovali v roku 1980 eponymným albumom, pričom odvtedy uviedli na trh ďalších 14 štúdioviek, z ktorých zatiaľ poslednou je nahrávka The Final Frontier (2010). Okrem spomínaných Dickinsona a Harrisa v kapele pôsobia aj Dave Murray (gitara), Adrian Smith (gitara, sprievodné vokály), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Skupina má na konte BRIT Award, Grammy či Ivor Novello Award. Na celom svete predala viac ako 85 miliónov kópií albumov a je jednou z najvýznamnejších heavymetalových kapiel v hudobných dejinách. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu