Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Extravagantná supermodelka oslavuje: Toľko by ste jej isto nehádali!

Linda Evangelista
Linda Evangelista (Zdroj: W magazín)

ST. CATHARINES - Ako jedna z najkrajších žien sa do histórie svetového modelingu zapísala Kanaďanka Linda Evangelista, ktorá 10. mája oslavuje päťdesiatku. Pre schopnosť meniť štýl je prezývaná chameleón, najviac sa však preslávila s krátkym účesom. Na vrchole popularity, keď vyhlasovala, že "za menej ako 10 000 dolárov ani nevstane z postele", bola na prelome 80. a 90. rokov. Aj dnes sa ale objavuje na titulných stranách predných módnych časopisov ako sú Vogue či Harper Bazaar.

Linda Evangelista sa narodila do robotníckej rodiny talianskych prisťahovalcov. V 16 rokoch neuspela v súťaži Miss Niagarských vodopádov, čo ju ale neodradilo a v roku 1984 už podpisovala zmluvu s modelingovou agentúrou Elite. Vzápätí odišla do Paríža, kde v 19 rokoch začala modelingovú kariéru. Rok nato začala pracovať s nemeckým módnym návrhárom Karlom Lagerfeldom a čoskoro sa stala aj múzou talianskeho módneho návrhára Gianniho Versaceho.

Evangelista, ktorá sa angažuje aj v boji proti AIDS a rakovine prsníka, sa v roku 1987 vydala za šéfa parížskej pobočky Elite Geralda Marieho a o šesť rokov sa s ním rozviedla. Potom boli jej partnermi okrem iného hollywoodsky herec Kyle MacLachlan (56), francúzsky futbalový brankár Fabien Barthez (43) či spoluzakladateľ reťazca Hard Rock Café Peter Morton (67).

V októbri 2006 Evanjelista porodila syna Augustina Jamesa, ktorého biologického otca sprvu odmietala uviesť. V roku 2011 dala na súd o alimenty 46 000 dolárov mesačne francúzskeho podnikateľa a miliardára Françoise-Henriho Pinaulta (52; od roku 2009 manžel herečky Salmy Hayekovej). Nakoniec sa dohodli mimosúdne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu