Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nechutné tajomstvá legendy filmu odhalené: Neuveríte, k čomu nútil manželku

Charlie Chaplin Zobraziť galériu (6)
Charlie Chaplin (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Bol to jeden z najväčších škandálov v ére nemého filmu: druhá manželka slávneho herca a režiséra Charlieho Chaplina Lita Greyová v rozvodových dokumentoch opísala, ako ju Chaplin zviedol, keď bola ešte neplnoletá, priviedol ju do iného stavu a podvádzal s mnohými mladými filmovými hviezdičkami. Originálna kópia týchto dokumentov sa teraz objavila na verejnosti. Bola nájdená v už nefungujúcej banke v Los Angeles a teraz ju predáva britský obchodník, napísal denník The Times.

Trojročné manželstvo vyústilo v rozvod, ktorý sa preslávil na vtedajšiu dobu najvyšším peňažnom vysporiadaním. Chaplin spoznal Greyovú, keď mala osem rokov, neskôr sa objavila v jeho filme Kid. Prvýkrát ju zviedol, keď mala len 15 rokov, on bol vtedy o 20 rokov starší. Greyová rok na to otehotnela a jej matka sa údajne vyhrážala Chaplinovi, že ho nahlási na políciu za nezákonné vzťahy s neplnoletou, ak si jej dcéru nevezme. Herec vraj vtedy nútil Greyovú k interrupcii, ona ale odmietla.

V rozvodových dokumentoch Greyová uviedla niektoré veľmi intímne detaily z ich krátkeho manželstva, Chaplinovi fanúšikovia boli pobúrení a ona získala pre seba a svojich dvoch synov rekordné vyrovnanie v hodnote 825.000 dolárov. V 50-stránkovom dokumente okrem iného hovorí, že herec britského pôvodu mal voči nej "odporné, ponižujúce a neprístojné" sexuálne požiadavky. Tiež ju údajne nútil k praktikám, ktoré boli v 20. rokoch minulého storočia v Kalifornii nezákonné, avšak ktoré vraj už vykonával pred svadbou "s piatimi známymi herečkami".

Lita Greyová sa následne vydala ešte trikrát a zomrela vo veku 87 rokov v roku 1995. O svojom manželstve s Chaplinom napísala dve knihy. Chaplin sa oženil štyrikrát, ale tvrdil, že mal "intímny vzťah" s 2000 ženami. Zomrel v roku 1977 vo veku 88 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu